Fiat

Nieuwe Fiat Tipo wint prestigieuze Autobest 2016 award

Een onafhankelijke internationale jury van 26 autojournalisten uit 26 verschillende landen (vertegenwoordigt 91% van Europa) heeft de Fiat Tipo 1.492 punten toegekend op basis van dertien verschillende onderdelen, waaronder design, comfort, onderhoud, rijeigenschappen, prijs, servicenetwerk, onderdelendistributie, veelzijdigheid en restwaarde. Kortom, om aanspraak op de titel te maken moet de auto als beste koop fungeren voor de Europese consument. De Fiat Tipo wist de andere vier finalisten te verslaan: nieuwe Opel Astra, nieuwe Hyundai Tucson, Honda CRV en Mazda CX-3. De Fiat Tipo is volgens de jury een uitstekend product met alle ingrediënten die benodigd zijn om de gemiddelde Europese consument tevreden te stellen op gebied van design, motoren, comfort, veelzijdigheid en uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.

Met deze nieuwe onderscheiding op zak heeft Fiat driemaal de Autobest-onderscheiding gewonnen. Geen enkel merk wist deze verkiezing zo vaak te winnen: de eerste was de Panda in 2003, gevolgd door de Linea in 2008. De prijsuitreiking vindt volgend jaar februari plaats in Milaan. Dit keer voor het eerst in het bijzijn van een grotere jury die werd uitgebreid met leden uit Oostenrijk, België, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Spanje, Zweden en Groot-Brittannië.

151126_Fiat_Tipo_02

De Fiat Tipo sedan combineert een grote bagageruimte (520 liter) met compacte buitenmaten: 4,54 meter lang, 1,79 meter breed en 1,49 meter hoog. De wielbasis van 2,64 meter benadrukt het comfort binnenin. Het Italiaanse design maakt de auto verder uniek in zijn segment.

Het onderstel van de nieuwe Fiat Tipo staat garant voor een prettige rijervaring, een uitstekende wegligging en dito comfort dankzij onafhankelijke McPherson-voorwielophanging en semi-onafhankelijke achterwielophanging. Deze constructie is geoptimaliseerd om gewicht te besparen, wat meehelpt het brandstofverbruik te beperken.

Geheel in Fiat-stijl zit de nieuwe Tipo vol met slimme oplossingen die het leven aan boord veraangenamen, waaronder het optionele UconnectTM-systeem met een 5″ kleurentouchscreen, Bluetooth, audiostreaming, tekstlezer en spraakherkenning, AUX- en USB-poorten met iPod-integratie en bedieningsknoppen op het stuur. Desgewenst is dit systeem uit te breiden met een parkeercamera en het nieuwe TomTom 3D Touch-navigatiesysteem.

151126_Fiat_Tipo_03

Tipo is een bekende typenaam. De laatste Fiat die deze naam droeg, was het model waarvan tussen 1988 en 1995 bijna twee miljoen exemplaren zijn verkocht. Dat model werd ook bekroond met de titel ‘Auto van het Jaar 1989’, mede dankzij zijn uitgebreide gebruiksmogelijkheden en de riante interieurruimte bij compacte buitenafmetingen. Dezelfde kwaliteiten kenmerken de nieuwe Tipo.

De nieuwe Fiat Tipo maakt zijn opwachting in het C-segment met een reeks modelvarianten. De eerste van de reeks is de sedan die in maart bij de Nederlandse Fiat dealer staat. Vervolgens sluiten de hatchback (begin zomer) en de stationvariant (na de zomer) aan met een rijkere keuze aan motoren.

 

One thought on “Nieuwe Fiat Tipo wint prestigieuze Autobest 2016 award

Geef een reactie