Tesla

Supersnelle documentaire over de opkomst van Tesla

Noem jij jezelf een Tesla-fan? Is de P85D jouw droomauto? Weet je alles wat er te weten valt over de beste elektrische wagens ter wereld? Dan kun je deze mini-documentaire over de opkomst van Tesla beter overslaan. Voor iedereen die een snelle inleiding wil in de wereld van Elon Musk en Tesla: de documentaire is de volledige 15 minuten waard.

De video toont een nauwkeurige weergave van de opkomst van Tesla Motors Inc. Voornamelijk hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld van bouwer van niche/boutique elektrische voertuigen tot één van ’s werelds meest begeerde auto- en technologiebedrijven. Van de overname van Elon Musk als CEO in 2008 tot aan de aankondiging van het Tesla Energy thuisbatterij opslagsysteem eerder dit jaar. Eén ding is zeker: je Tesla-hart gaat er sneller van racen.

Stijgende lijn

Dat het technologiebedrijf blijft stijgen in populariteit, blijkt ook uit recente cijfers over het derde kwartaal van 2015. In deze periode werden er zeker 11.580 elektrische voertuigen aan trotse gebruikers opgeleverd. Dit is een stijging van 49 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Opvallend voor voertuigen uit een dergelijk segment. Een basic uitgevoerd Tesla-model begint rond de 69.000 euro en ook de premie voor de autoverzekering is niet mis. Tesla moet dit jaar nog 16.843 auto’s verkopen om aan de gestelde jaartarget van 50.000 te voldoen.

Model X

Er zijn momenteel twee volledig elektrische auto’s in productie: Model S en het nieuwe Model X. CEO Elon Musk onthulde eind september eindelijk het langverwachte nieuwe speeltje. Opvallend aan Tesla’s eerste SUV zijn de omhoogslaande Falcon-deuren. Dit geeft de auto een futuristische look. Het is zelfs mogelijk om ze automatisch te laten openen als je dichterbij komt met de sleutels. Naast het feit dat Model X de allereerste volledig elektrische SUV ter wereld is, zou het ook de veiligste zijn. Op de NHTSA-tests (crashtest) scoort de auto vijf sterren. Ook beschikt het model over een heuse Bio Weapon Defense-mode. Dit is een modus waardoor schadelijk bacteriën en virussen niet de kans krijgen om binnen te dringen. Model X komt in de tweede helft van 2016 op de markt.

One thought on “Supersnelle documentaire over de opkomst van Tesla

Geef een reactie