Seat

SEAT: vier nieuwe modellen in komende twee jaar

SEAT heeft zijn plannen tot 2025 gepresenteerd. Afgelopen week heeft SEAT’s nieuwe Executive Committee Chairman Luca de Meo de strategie van SEAT voor de komende tien jaar bekendgemaakt, met als hoofddoel het realiseren van duurzame winstgevendheid. De drie pijlers waarop SEAT zich daarbij gaat focussen zijn: de ontwikkeling van modellen in groeisegmenten met een hoge winstmarge op basis van de Leon succesformule; klanttevredenheid en het uitgroeien tot de meest aantrekkelijke werkgever binnen de Spaanse auto-industrie.

De Volkswagen Group heeft het volste vertrouwen in de plannen voor de toekomst van SEAT en de Spaanse autofabrikant past perfect in de strategie van de Group. De vier modellen die de komende twee jaar worden gelanceerd, zullen bijdragen aan SEAT’s duurzame groei. De eerste – een compacte SUV – wordt in de eerste helft van 2016 verwacht en markeert het debuut van SEAT in dit segment.

Luca de Meo, die per vandaag Jürgen Stackmann vervangt in de top van SEAT, verklaarde: “SEAT heeft het potentieel om hoogkwalitatieve auto’s te ontwerpen en produceren. We werken consistent, we hebben passie, we zijn snel en flexibel en hebben de technologie in huis. Ik ben ervan overtuigd dat de strategie die we vandaag hebben gepresenteerd een groot succes gaat worden.”

Efficiencyprogramma
Tevens presenteerde het topmanagement van SEAT het efficiencyprogramma LEAP, dat de komende twee jaar wordt doorgevoerd om de investeringsplanning voor het vernieuwen van het productgamma en het versterken van het merk te handhaven. Als onderdeel daarvan gaat SEAT investeringen inrichten voor de aanpassing van Lijn 1 in de fabriek in Martorell – waar nu de Ibiza wordt geproduceerd – met het oog op een nieuw platform.

Het efficiencyprogramma, dat naar verwachting een besparing van zo’n 100 miljoen euro op jaarbasis zal bewerkstelligen, biedt SEAT tevens de mogelijkheid om processen te stroomlijnen, overbodige kosten te elimineren en te focussen op activiteiten die waarde toevoegen. De belangrijkste elementen van het programma zijn onder andere het verbeteren van de kostenstructuur van de onderneming en de implementatie van maatregelen om logistieke, productie- en administratieve processen efficiënter in te richten en het verbruik van energie te beperken.

One thought on “SEAT: vier nieuwe modellen in komende twee jaar

Geef een antwoord