Volvo

Volvo breidt aanbod 60-serie verder uit

Volvo Cars voert een reeks updates door. De 60-serie met de Drive-E T6-benzinemotor is nu verkrijgbaar met AWD, zodat het hoge prestatiepotentieel van de 2,0-liter supercharged turbo viercilinder nog beter tot zijn recht komt. In Nederland betekent dit de toevoeging van onder andere de XC60 T6 AWD aan het programma.

De alom gelauwerde T6-krachtbron van Volvo is een van de krachtigste en efficiëntste 2,0-liter viercilinder benzinemotoren van dit moment. Ten opzichte van de vorige T6 zijn het verbruik en de uitstoot flink lager. Zelfs in combinatie met de nu leverbare aandrijving op alle wielen (AWD) komt de emissie van CO2 zeer gunstig uit. De Volvo S60 T6 AWD komt op 161 g/km.

Voor de V60 en XC60 met deze aandrijflijn is de uitstoot zelfs gedaald met bijna dertig procent. We noteren nu 163 en 179 g/km. Dat zijn gunstige waardes in relatie tot het vermogen van 225 kW (306 pk) en maximumkoppel van 400 Nm.

Verder wordt het aanbod van de Volvo S60 en V60 met ingang van modeljaar 2016 uitgebreid met een nieuwe instap-benzineversie: de T2 Automaat met 90 kW (122 pk) en 220 Nm.

One thought on “Volvo breidt aanbod 60-serie verder uit

Geef een antwoord