Dacia

Nederlandse primeur: Dacia Duster Van

Voor het eerst is Dacia aanwezig op de BedrijfsautoRAI. Behalve de Dokker Van toont Dacia ook een primeur voor Nederland: de Dacia Duster Van, de bestelwagenversie op basis van de vierwielaangedreven Duster.

Dacia heeft inmiddels een vaste plek in de bedrijfswagenmarkt verworven en is een bedrijfswagenmerk om rekening mee te houden. Met zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, interessante prijsstelling en no-nonsense uitstraling wordt de Dokker Van voornamelijk door ZZP’ers en MKB-bedrijven aangeschaft. In 2014 werden meer dan achthonderd Dokker Vans in Nederland verkocht. In 2015 staat de teller al op bijna 600. En nu voegt Dacia de Duster Van toe aan het bedrijfswagenaanbod.

3-Dacia-BedrijfsautoRAI

DACIA DUSTER VAN OOK MET VIERWIELAANDRIJVING
Geheel nieuw voor Dacia en voor de Nederlandse bedrijfswagenmarkt is de Dacia Duster Van. Deze variant is uniek in zijn segment doordat hij ook met vierwielaandrijving leverbaar is. Hij is compact en zeer wendbaar, terwijl de dCi 110-dieselmotor veel trekkracht levert. Met 499 kilo nuttig laadvermogen, een laadvolume van 1,75 m3 en een laadvloer met een lengte van 166 cm is de Dacia Duster Van zeer geschikt voor zakelijk gebruik. Met het maximale trekgewicht van 1.500 kg is ook een zware aanhanger of paardentrailer aan de trekhaak mogelijk. En met vierwielaandrijving is de Duster Van zowel op de weg als in het terrein in zijn element.

Op de Dacia-stand op de BedrijfsautoRAI 2015 staat een Dacia Duster Van dCi 110 4×4 Prestige. De Dacia Duster is door het gerenommeerde carrosseriebedrijf ASH Carrosserie BV in Middelharnis omgebouwd tot bedrijfswagen, met onder meer een verhoogd dak, geblindeerde zijruiten in de laadruimte (zogenoemde privacy look-afwerking, glanzend diepzwart), donkere folie op de ruit in het rechter achterportier, een vlakke laadvloer en een schot van 30 cm hoogte achter de voorstoelen.

De prijsstelling van de Duster Van is – zoals gewoonlijk bij Dacia – zeer interessant. De kosten van de ombouw tot bestelauto bedragen slechts € 3.250,-. Dit betekent dat er al een Duster 4×4 Van is voor € 13.990,- (prijzen excl. BTW en BPM).

5-Dacia-BedrijfsautoRAI

DACIA DOKKER VAN
Op de BedrijfsautoRAI 2015 toont Dacia ook twee Dokkers Van in Ambiance-uitvoering – een met de dCi 75-motor, de andere met de dCi 90-motor: Beide Dokkers Van zijn uitgerust met een volledig ingerichte laadruimte, waarmee Dacia de mogelijkheden van dit model illustreert. De Dokkers Van op de Dacia-stand zijn voorzien van betimmering en vloeren van de firma Hebic. Hebic wordt in Nederland vertegenwoordigd door KCN Motors uit Zevenhuizen. Eén exemplaar is bovendien voorzien van een door de firma Bott in Oirschot ingerichte laadruimte.

Verder is één van de voertuigen uitgerust met een glasrasteel van Van den Born Carrosserie in Waalwijk, hetgeen de veelzijdigheid van deze alleskunner nog eens onderstreept. Van den Born heeft ruime ervaring op het gebied van vervoersoplossingen voor glas en kozijnen en kent als geen ander de eisen die de glasbranche aan het vervoer stelt. Het tentoongestelde glasrasteel is gemaakt van hoogwaardig, duurzaam aluminium voor veilig glastransport. Het is onderhoudsvrij, licht van gewicht en demontabel. Kortom: de beste oplossing voor glasvervoer met een Dacia Dokker Van.

De Dacia Dokker Van is er voor prijzen vanaf € 7.390,- (ex BTW en BPM).

2-Dacia-BedrijfsautoRAI

FINANCIEEL VOORDEEL
Voor alle Dacia bedrijfswagens geldt een garantie van 3 jaar of 100.000 kilometer. Ondernemers kunnen aanzienlijk besparen dankzij de belastingmaatregelen ten aanzien van BPM en CO2-uitstoot als zij hun bedrijfswagen zakelijk op kenteken zetten. De voordelen van de Dacia Duster Van en Dokker Van:
– Vrijstelling van BPM als het kenteken van de auto op naam van het bedrijf staat.
– Lagere motorrijtuigenbelasting (MRB).
– Comfort en uitstraling van een personenauto in combinatie met de fiscale voordelen van een bedrijfswagen met een grote laadruimte.

4-Dacia-BedrijfsautoRAI

One thought on “Nederlandse primeur: Dacia Duster Van

Geef een reactie