BMW

De nieuwe BMW M2 Coupé

BMW onthult de nieuwe BMW M2 Coupé. Met ingrediënten als de standaard M DCT automatische transmissie met dubbele koppeling, een zeer krachtige zescilinder-in-lijn krachtbron, achterwielaandrijving, een lichtvoetig aluminium onderstel en een expressieve styling biedt hij het summum aan rijplezier. Vanaf 16 april 2016 staat de BMW M2 Coupé in de showroom.

P90199674_lowRes

Meer dan veertig jaar geleden zorgde BMW met een compacte sportauto al voor een sensatie. Mensen keken toen om als de BMW 2002 turbo voorbijkwam. Deze uitvoering was een voorbeeld van een model dat buitengewone dynamiek koppelde aan exceptionele rijeigenschappen en optimale controle. Die eigenschappen straalt de nieuwe BMW M2 Coupé óók uit.

De jongste creatie van BMW M GmbH staat garant voor ultiem rijplezier, dankzij de krachtige zescilinder-in-lijn motor, achterwielaandrijving, het lichtgewicht aluminium onderstel en de extraverte styling.

P90199680_lowRes

Kenmerkend M-design.
De eerste aanblik van de nieuwe BMW M2 Coupé zegt al genoeg: dit is overduidelijk een lid van de BMW M-familie, met een styling die pure dynamiek uitstraalt. Geïnspireerd door historische racers van BMW maakt de BMW M2 Coupé geen geheim van zijn buitengewone prestatiepotentieel. Voor deze beeldvorming spelen diverse kenmerken een belangrijke rol: de diepe voorbumper met grote luchtinlaten, zijn gespierde flanken met karakteristieke M-kieuwen, 19-inchwielen in het vertrouwde dubbelspaaks M-design en de lage, breed ogende achterzijde met de voor M-versies kenmerkende dubbele uitlaatuiteinden.

P90199697_lowResHet tijdloze karakter van BMW M-modellen komt ook naar voren in het interieurdesign. De afwerking van de portieren en de middenconsole met alcantara zorgt samen met het koolstofvezel voor een ambiance van zeldzame kwaliteit. De sportieve ambities krijgen extra glans door het blauwe stiksel en het op diverse plekken terugkerende M-logo. De sportstoelen, het M-sportstuurwiel en de M-versnellingspookknop geven de bestuurder het gevoel dat hij altijd en overal maximale controle heeft over de auto.
P90199681_lowRes
Explosieve prestaties.
De nieuw ontwikkelde 3,0-liter zescilinder-in-lijn benzinemotor in de BMW M2 Coupé met baanbrekende M TwinPower Turbo techniek levert 272 kW (370 pk) bij 6.500 toeren per minuut en zet met deze waarden de norm in het segment van krachtige compacte sportauto’s.

Dat geldt ook voor de trekkracht. Het maximumkoppel bedraagt 465 Nm en komt zelfs tijdelijk op 500 Nm bij overboost. Dat maakt pittige acceleraties mogelijk. De BMW M2 Coupé sprint in combinatie met de standaard automatische 7-traps M DCT-transmissie met dubbele koppeling en Launch Control van 0 naar 100 km/uur in slechts 4,3 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/uur. Toch komt het brandstofverbruik met de M DCT-transmissie uit op slechts 7,9 l/100 km* met een CO2-emissie van 185 g/km*, waarmee de auto ook uitblinkt in efficiency.

* Verbruikscijfers op basis van de EU-testcyclus kunnen afwijken vanwege gespecificeerde bandenmaat.
P90199685_lowRes
Autosportexpertise.
De BMW M2 Coupé legt als het gaat om rijdynamiek de lat opnieuw hoger in het segment van sportieve compacte sportauto’s. De BMW M2 Coupé beschikt over de lichtgewicht aluminium voor- en achterwielophanging van de BMW M3/M4 modellen, gesmede aluminium wielen met brede banden, M Servotronic-besturing met twee instellingen en zeer effectieve M-remmen. Het elektronisch gecontroleerde Active M Differentieel optimaliseert de tractie en de rechtuitstabiliteit bij acceleratie. Rijplezier wordt naar een nog hoger niveau getild door de M Dynamic Mode (MDM) in te schakelen van het Dynamische Stabiliteits Controle (DSC). MDM staat wielslip toe voor gecontroleerd driften.
P90199691_lowRes
Uitgebreide standaarduitrusting in Nederland.
De BMW M2 bevat standaard over een automatische 7-traps M DCT-transmissie die bliksemsnel schakelt zonder enige interruptie in de aandrijfkracht. Een keur aan bestuurdersassistentiesystemen en mobiliteitsdiensten van BMW ConnectedDrive is eveneens beschikbaar. De ConnectedDrive Services vormen de basis voor uitgebreide connectiviteit en deze optie geeft ook toegang tot een range innovatieve apps, die naadloos zijn geïntegreerd in de BMW ConnectedDrive-technologie. De GoPro app, bijvoorbeeld, biedt de mogelijkheid om snelle ronden op het circuit vast te leggen met een op het dashboard gemonteerde camera. Die is te activeren met de iDrive Controller en de Control Display. Tegelijk kan de bestuurder zijn rijstijl monitoren en analyseren met de M Laptimer app.

In Nederland behoren de volgende opties tot de standaard uitrusting: klasse 3 alarmsysteem, automatisch dimmende binnen- en buitenspiegels, stoelverwarming, PDC achter, regen- en lichtsensor, automatische 2-zone airconditioning, cruise control, lichtpakket, Connected Drive Services, Harmann Kardon geluidssysteem en het navigatiesysteem Professional.
P90199701_lowRes
In lijn met vermaarde voorgangers.
De nieuwe BMW M2 Coupé is niet alleen een erfgenaam van de succesvolle BMW 1 Serie M Coupé, maar is ook – met zijn onderliggende filosofie – te beschouwen als een nazaat van de originele E30 BMW M3 en de BMW 2002 turbo. Deze laatste zorgde meer dan veertig jaar geleden voor een sensatie en vormde de voorbode van de toewijding waarmee BMW M GmbH nu buitengewone dynamiek, ongenaakbare stuurscherpte en optimale voertuigcontrole gestalte geeft.

P90199704_lowRes

 

One thought on “De nieuwe BMW M2 Coupé

Geef een antwoord