Porsche

Porsche ontwikkelt Cayman GT4 Clubsport

Porsche ontwikkelt op basis van de Cayman GT4 de lichtgewicht Cayman GT4 Clubsport, een auto voor inzet op het circuit. De Porsche Cayman GT4 Clubsport is nagenoeg klaar voor productie. Hij beleeft zijn première op 18 november aanstaande op de autotentoonstelling van Los Angeles.

Evenals de straatversie waarvan hij is afgeleid, heeft de Cayman GT4 Clubsport een 3,8-liter 6-cilinder boxermotor die centraal is geplaatst. De 293 kW/385 pk sterke motor is gekoppeld aan het Porsche Doppelkupplungsgetriebe (PDK), de automatische transmissie met dubbele koppeling. Het mechanisch sperdifferentieel achter is standaard. De lichtgewicht vooras van de Cayman GT4 Clubsport is afkomstig van de 911 GT3 Cup, de raceauto die wereldwijd in meer dan 20 Porsche merkencups wordt ingezet. Het remsysteem maakt gebruik van stalen remschijven met een diameter van 380 mm. Tot de standaard uitrusting behoren ook een rolkooi, een racestoel en zespunts veiligheidsgordels. De Cayman GT4 Clubsport weegt 1.300 kg.

Speciaal voor Clubsport-races
De Cayman GT4 Clubsport is geschikt voor inzet in raceseries als de Continental Tire Sports Car Challenge, de Pirelli GT3 Cup Trophy USA, de Ultra 94 GT3 Cup Challenge Canada, Clubraces van de Porsche Club of America en verder alle wereldwijde races op officieel Clubsport-niveau.

One thought on “Porsche ontwikkelt Cayman GT4 Clubsport

Geef een reactie