Porsche

Porsche op de Techno Classica 2014: focus op 40 jaar 911 Turbo

02-Porsche-Techno-Classica-2014-40-Jaar-911-TurboHet centrale thema van Porsche op de komende Techno Classica 2014 (26-30 maart in Essen) is ’40 Jaar 911 Turbo’. Dit wordt rijk geïllustreerd aan de hand van auto’s die ter beschikking worden gesteld door het Porsche Museum en door Porsche Exclusive & Tequipment. Special guest is modeontwerper en Porsche verzamelaar Magnus Walker.

Porsche heeft op de grootste classic car show ter wereld een stand met een oppervlakte van meer dan 600 m2. De ‘Turbo’s’ staan er dit jaar centraal. Een echte blikvanger is een 911 Turbo 3.0 Coupé uit 1976. Deze wordt geflankeerd door een spectaculaire, opengewerkte 911 Turbo Cabriolet van het type 996. Porsche Exclusive & Tequipment vaardigt een sterk gepersonaliseerde 911 Turbo Cabriolet van het huidige type (991) af. Dit model is uitgevoerd in spectaculair Slate Grey en beschikt over extra’s als een lederen interieur in Carrera Rood, speciale sportstoelen, diverse carbon afwerkingsdetails en ‘zwarte’ bi-xenon koplampen met Dynamic Light System.

De special guests
Een andere eyecatcher op de Porsche stand is ook een (bi)turbo: de 917/30 Spyder racewagen uit 1973. Deze spectaculaire bolide staat normaal in het Porsche Museum in Stuttgart. Op donderdag 27 en vrijdag 28 maart is de kleurrijke Porsche verzamelaar en ‘urban outlaw’ Magnus Walker aanwezig op de stand van Porsche. Om 11.00 en 15.00 uur geeft hij handtekeningen aan andere Porsche fans. Modeontwerper Walker is een geboren Brit, maar woont in Los Angeles. Hij heeft een indrukwekkende verzameling van circa 30 Porsches. De nadruk ligt daarbij op vroege 911 (Turbo) modellen.

03-Porsche-Techno-Classica-2014-40-Jaar-911-Turbo04-Porsche-Techno-Classica-2014-40-Jaar-911-TurboPorsche Classic
De Porsche Classic familie groeit gestaag. Sinds begin dit jaar levert deze afdeling ook onderdelen voor de 911 van het type 996 en de Boxster (986). Porsche Classic heeft zich er altijd op toegelegd om onderdelen te produceren voor modellen die langer dan tien jaar geleden uit productie zijn gegaan. Zo draagt Porsche Classic bij aan optimale service én (dus) aan het behoud van Porsche-modellen. In totaal zijn er nu zo’n 52.000 Classic parts leverbaar. Waar dat toe kan leiden, illustreert Porsche Classic aan de hand van een 356 A Speedster, die op de stand in Essen is te bezichtigen. Deze auto wordt momenteel in opdracht van een klant gerestaureerd. Om klassieke Porsches gesmeerd te laten lopen, introduceert Porsche Classic in Essen bovendien zijn nieuwe 20W-50 en 10W-60 motorolieën, die speciaal zijn ontwikkeld voor de luchtgekoelde zescilinder motoren van het merk. Porsche Classic motorolie is binnenkort verkrijgbaar bij de officiële Porsche Centra.

Geef een reactie