Volvo

Volvo stevent af op tienduizendste Eco-Training

Volvo bereikt een duurzame mijlpaal: binnenkort wordt de tienduizendste Eco-Training aan een Volvo-rijder aangeboden. Tijdens deze introductietraining leren Volvo-rijders hoe zij het maximale rendement uit hun Volvo met plug-in hybride technologie kunnen halen. 93% van de berijders maakt gebruik van Volvo’s gratis aangeboden training.

De Eco-Training van Volvo is samengesteld in samenwerking met Prodrive Training, aanbieder van rijstijltrainingen. Mark Maaskant, directeur van Prodrive Training: ‘De training duurt een uur, waarin deelnemers hun Volvo met plug-in hybride technologie optimaal leren bedienen.’

Volvo XC90
Volvo en Prodrive Training bieden de Eco-Training sinds 2013 bij elke verkochte Volvo plug-in hybride als optie aan. Inmiddels hebben al meer dan 8.000 Volvo-rijders van de training gebruik gemaakt. Met de komst van de nieuwe Volvo XC90 T8, waarvoor tot nu toe alleen al in Nederland 2.500 orders zijn geschreven, zal dit aantal nog dit jaar boven de 10.000 uitstijgen.

Ritplanning en rijmodi
Deelnemers volgen de Eco-Training in hun eigen Volvo. Een gecertificeerde merkspecialist leert de klant zijn eigen auto nog beter te begrijpen. De trainer legt onder meer uit hoe je de accu optimaal benut, hoe ritplanning daarbij kan helpen en hoe de regeneratie van energie werkt. Daarnaast komen de diverse rijmodi aan bod. ‘Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen van de klant. Zo spelen we maximaal in op ieders persoonlijke situatie’, aldus Maaskant.

Duurzaam zonder compromis
Klanten reageren onverdeeld enthousiast op de Eco-Training van Volvo en Prodrive Training. Maaskant: ‘Deelnemers zijn altijd nieuwsgierig naar de mogelijkheden van plug-in hybride technologie. Met de Eco-Training willen we laten zien dat deze technologie geen verlies in reistijd of comfort betekent – integendeel: een Volvo met accu én verbrandingsmotor staat voor duurzaamheid zonder compromis.’

One thought on “Volvo stevent af op tienduizendste Eco-Training

Geef een reactie