Nissan

Nissan maakt prijs van LEAF 30 kWh met 250 kilometer actieradius bekend

De volledig elektrisch aangedreven Nissan LEAF 30 kWh met een vergroot bereik van 250 kilometer is te koop vanaf 29.345 euro. De verkoop start direct, de eerste auto’s arriveren begin januari. Nissan meldt tevens dat LEAF-klanten voortaan een tweejarig Fastned snellaadabonnement krijgen bij hun auto, als onderdeel van het EV Ontzorgpakket.

Met zijn grotere bereik loopt de LEAF 30 kWh letterlijk weg van de concurrenten. Als enige elektrische middenklasser laat de auto tijdens de verbruikstests een elektrische actieradius van 250 km noteren. Dat is te danken aan het accupakket dat nu een capaciteit heeft van 30 kWh. Standaard heeft de LEAF een accu van 24 kWh, waarmee het bereik 199 kilometer is (NEDC). Deze uitvoering blijft ook beschikbaar.

Januari 2016 bij de dealer
De LEAF 30 kWh is vanaf januari 2016 te zien bij de dealer. Nissan biedt hem aan als ACENTA en TEKNA. Standaard zijn ze voorzien van onder meer een aansluiting voor een snellader, een on-board charger met dubbel vermogen (6,6 kW), klimaatregeling en Nissan Connect EV met navigatie, multimedia en connectiviteit.

De prijzen van de LEAF 30 kWh beginnen bij 29.345 euro voor de ACENTA en 31.745 euro voor de TEKNA. Daar komt maandelijks een bedrag vanaf 79 euro bij voor de accuhuur. Het is ook mogelijk de Nissan LEAF aan te schaffen inclusief de accu. Dan bedragen de prijzen 35.245 euro voor de ACENTA en 37.645 euro voor de TEKNA. Voor de Nissan LEAF is betaald de klant geen wegenbelasting. Bovendien geniet de zakelijke rijder van een aantrekkelijke bijtelling van 4%.

Twee jaar gratis snelladen
Klanten krijgen bij de LEAF (24 kWh en 30 kWh) het EV Ontzorgpakket. Met onmiddellijke ingang is dit servicepakket uitgebreid met twee jaar gratis snelladen bij Fastned. Daarmee kan de LEAF-rijder op tientallen locaties langs de snelwegen de accu in korte tijd bijladen. Verder biedt het EV Ontzorgpakket een driejarig onderhoudsabonnement, een gratis oplaadpunt voor thuis of op het werk plus een gratis Hertz Autoverhuur vakantieauto voor drie maal twee weken.

One thought on “Nissan maakt prijs van LEAF 30 kWh met 250 kilometer actieradius bekend

Geef een antwoord