Land Rover

Land Rover Discovery Sport efficiënter en dynamischer

Land Rover versterkt met de introductie van de Discovery Sport Dynamic op de IAA in Frankfurt de visuele aantrekkingskracht en de uitrusting van zijn nieuwste premium compacte SUV.

Opvallend ontwerp
De Land Rover Discovery Sport Dynamic is voorzien van enkele uiterlijke verbeteringen, waaronder details in de kleur Narvik Black, in de kleur van de carrosserie gespoten lijsten en deurgrepen en de keuze uit nieuwe unieke 19- en 20-inch grote lichtmetalen velgen. In combinatie met andere interieur-kleuren en een aangepast design creëert de nieuwe Dynamic-optie een nog krachtiger ontwerp.

Gerry McGovern, Land Rover Design Director en Chief Creative Officer: “We hebben de Discovery Sport Dynamic ontwikkeld om de aantrekkingskracht van de Discovery Sport verder te verbeteren. Gloss Black is hierbij een belangrijke accentkleur voor de carrosserie, terwijl de toepassing van in de carrosseriekleur gespoten bumpers, lijsten en deurgrepen het sportieve karakter van de Discovery Sport benadrukken. Met de introductie van de Discovery Sport Dynamic bieden we onze klanten nog meer keuze in het uiterlijk en de uitstraling van hun auto.”
01-Land-Rover-Discovery-Sport
Geschikt voor ieder terrein
De terreincapaciteiten van de Discovery Sport zijn naar een nog hoger plan gebracht door toepassing van All Terrain Progress Control (ATPC). ATPC is een geavanceerd systeem dat bestuurders de mogelijkheid biedt om in het terrein een bepaalde snelheid in te stellen en aan te houden. Op deze manier kan de bestuurder zich off-road volledig op het besturen concentreren. ATPC is ontwikkeld door de toonaangevende 4WD-specialisten van Land Rover. Het systeem werkt als een soort cruise control op snelheden tussen 2 en 30 km/u. Daarnaast past het systeem het gedrag van de auto aan het soort terrein aan waardoor zelfs beginnende bestuurders de controle van een geoefende off-road-bestuurder ervaren.
07-Land-Rover-Discovery-Sport
ATPC is daarnaast voorzien van een launch-functie waarmee de auto soepel en makkelijk optrekt, zelfs op moeilijk begaanbaar terrein of op een gladde ondergrond zoals sneeuw, ijs en nat gras.

Verder is de lange lijst opties met technologieën van de Discovery Sport aangevuld met een nieuw, praktisch systeem waarmee de bestuurder de achterklep automatisch kan openen en sluiten. Met deze handsfree elektrische achterklep is het geen enkel probleem meer om de klep met volle handen te openen of te sluiten.
13-Land-Rover-Discovery-Sport
E-Capability
Om kopers de meest efficiënte uitvoering te helpen kiezen, heeft Land Rover ‘E-Capability’ aan de Discovery Sport toegevoegd. Modellen die de best mogelijke CO2-uitstoot van iedere variant leveren zijn herkenbaar aan een blauw SPORT-embleem achterop de auto.

De Discovery Sport E-Capability eD4 produceert een CO2-uitstoot van slechts 123 g/km. De versie met 2WD, die is voorzien van 150 pk sterke Ingenium dieselmotor, is bovendien nog zuiniger en efficiënter dan de versie met 4WD. Deze uitvoering is daardoor in het bijzonder aantrekkelijk voor Fleet & Businiess klanten .

De Discovery Sport, het eerste lid van de nieuwe Discovery-familie van Land Rover, is begin 2015 succesvol geïntroduceerd. Het aantal verkochte exemplaren voor het eerste half jaar van 2015 is bijna 30.000.

 

One thought on “Land Rover Discovery Sport efficiënter en dynamischer

Geef een antwoord