Lancia

Wereldpremière vernieuwde Ypsilon op de IAA in Frankfurt

De vernieuwde Lancia Ypsilon beleeft zijn showdebuut op de IAA in Frankfurt. Op de stand zijn staan vijf exemplaren van de ‘Fashion City Car’, die elk een van de verschillende stijlen vertegenwoordigt. Door talrijke nieuwe uiterlijke designdetails en interieurfeatures bevestigt hij zijn status als ’trendsetter’. En alle motoren voldoen nu aan de emissienorm Euro 6.

De levering van de vernieuwde Lancia Ypsilon start in Nederland in oktober. Het is de vijfde generatie van een bestseller, die voor een ware revolutie zorgde in zijn segment. Het was de eerste compacte auto waarbij een stijlvolle en elegante uitstraling naar een hoger niveau zijn getild. Juist die elementen trokken de aandacht van kopers die waarde hechten aan originaliteit en karakter, hoogstaande technologie en kwaliteit. Van de Ypsilon zijn er in Europa sinds zijn introductie in 1985 al meer dan 2,7 miljoen verkocht. Dit succes is toe schrijven aan de wijze waarop Ypsilon in de afgelopen dertig jaar is geëvolueerd tot Fashion City Car. Ook het groot aantal speciale series en continue technologische en stilistische updates hebben aan het verkoopsucces bijgedragen.

In Nederland wordt de nieuwe Ypsilon leverbaar met drie motoren, die alle voldoen aan de Euro 6 emissienorm: de 1.2 met 69 pk (handgeschakeld) en 80 pk sterke TwinAir Turbo met semi-automatische versnellingsbak. Daarnaast wordt de TwinAir Turbo ook als CNG met 80 pk aangeboden, die garant staat voor uitstekende prestaties en lage CO2-emissie (86 g/km). Op gebied van uitrustingsniveaus bestaat de keuze uit drie verschillende uitrustingsniveaus: Silver, Gold en Platinum.

De nieuwe compacte Lancia wordt traditiegetrouw gekenmerkt door zijn elegante design en veelzijdigheid. Het gewijzigde interieur en diverse nieuwe stylingdetails zorgen voor een prominenter uiterlijk. Er is keuze uit een uitgebreid palet aan kleur- en materiaalcombinaties. Nieuw zijn de exterieurkleuren Blu di Blu, een kleur die doet denken aan de klassieke Lancia’s en Ivory Chic, verfijnd en fris.Verder zijn er nieuwe stoffen gebruikt voor het interieur en is het dashboard  voorzien van nieuwe materialen. Het comfort binnenin het passagierscompartiment is verbeterd door een gerestylede middenconsole, die samen met het nieuwe dashboardkastje in totaal drie liter toevoegt aan de binnenruimte, waardoor de Fashion City Car nog veelzijdiger wordt. Een andere belangrijke nieuwe toevoeging is het innovatieve UconnectTM infotainment- en connectiviteitssysteem, ook met LIVE service, standaard op de Gold uitvoering.

Een moderne, stedelijke omgeving is het domein van de vernieuwde Ypsilon en dat thema is dan ook gekozen als decor voor de stand. De modellen staan opgesteld tussen een verlichte glazen wand met een groot LED-beeldscherm en tussen hoge pilaren als een soort ideale skyline. Ze zijn bedekt met de verfijnde materialen voor het interieur, zoals zwarte stoffen bekleding en sienna-kleurig velours en het paneel rond de stand is uitgevoerd in geprofileerd eco-lederen bekleding.

 

One thought on “Wereldpremière vernieuwde Ypsilon op de IAA in Frankfurt

Geef een reactie