Volkswagen

De nieuwe Volkswagen R-Line-serie: exclusief vanbinnen en vanbuiten

Volkswagen speelt in op de trend naar meer individualiteit met de introductie van nieuwe ‘R-Line’-pakketten. De specialisten van Volkswagen’s sportieve tak, Volkswagen R GmbH, hebben twee R-Line-pakketten voor de Golf Sportsvan ontworpen die later deze maand als wereldprimeurs te zien zijn op de Frankfurt International Motor Show (IAA).

Het R-Line-programma omvat een compleet aanbod exclusieve extra’s voor het exterieur en interieur. Wie het interieur van de Sportsvan echter onaangeroerd wil laten, kan zich beperken tot de sportieve carrosseriefeatures van het ‘R-Line’-exterieurpakket. Hiermee krijgt de Golf Sportsvan ondermeer compleet nieuw gestylde bumpers met luchtinlaten en chroomaccenten (vóór). Achter is een R-Line-stijl diffuser in de bumper geïntegreerd. Verchroomde uitlaateindstukken, donker getinte achterlichten en bredere dorpels in koetswerkkleur maken eveneens deel uit van de meeruitrusting. Beide pakketten voorzien bovendien in R-Line-emblemen op de voorschermen en portieren.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan R-Line

Fraaie R-Line-accenten in het interieur
Een centraal onderdeel van het R-Line-pakket voor het interieur zijn de exclusieve sportstoelen. Ze zijn te herkennen aan de Race-stof bekleding voor de het centrale deel van zitting en San Remo microvezelbekleding voor de lendensteunen. Verder onderscheidt de Golf Sportsvan R-Line zich door decoratieve sierstrips in Black Lead Grey, dorpellijsten met R-Line-emblemen, een mattenset met contrasterende stiksels, pedalen inclusief een voetsteun in roestvrijstaal, zwarte hemelbekleding en een zwarte versnellingspookmanchet. Fijne accenten zijn ondermeer de contrasterende stiksels (op de versnellingspook, het multifunctionele R-Line-sportstuur, de centrale armsteun, de deurpanelen en de vloermatten). Tot slot start het infotainmentsysteem op met een speciale R-Line-animatie.

De nieuwe R-Line-pakketten voor de Golf Sportsvan zijn vanaf begin 2016 leverbaar.

Der neue Volkswagen Golf Sportsvan R-Line

Nieuw: R-Line Sports-pakket
Naast deze nieuwe pakketten introduceert Volkswagen begin volgend jaar ook het ‘R-Line Sports’-pakket voor de Golf Sportsvan. Dit pakket voorziet in progressieve besturing, getinte ramen achter (65 procent donkerder) en een met 15 mm verlaagd sportonderstel. Daarnaast biedt Volkswagen voor de Golf Sportsvan vier verschillende lichtmetalen velgen uit de R-Line-serie aan: 17 inch Salvador-velgen en 18 inch Marseille-, Salvador (dezelfde als de 17 inch versie) en Serron-varianten.

One thought on “De nieuwe Volkswagen R-Line-serie: exclusief vanbinnen en vanbuiten

Geef een antwoord