Lancia

Lancia op de Autosalon van Parijs 2014

lanciaDe Lancia-stand op de Autosalon van Parijs 2014 staat volledig in het teken van de smaakvolle Ypsilon. De nieuwe uitvoeringen van de elegante ‘Fashion City Car’ zijn opnieuw het bewijs van Lancia’s voortdurende zoektocht naar nieuwe, eigentijdse, innovatieve vormen in combinatie met speciale kleuren en materialen, en uitvoeringen die zijn geïnspireerd op de modewereld.

De onbetwiste ster van het evenement is de nieuwe Lancia Ypsilon ELLE. Na het enorme succes van de eerste ELLE, die in 2010 debuteerde, presenteert Lancia de nieuwste versie, die exclusiviteit en inspiratie uit de modewereld nog sterker met elkaar verenigt. De stijlvolle Ypsilon ELLE heeft zijn onderscheidende uitstraling te danken aan onder meer de ELLE-logo’s op de wielkasten en de exclusieve ‘pied-de-poule’-patronen op de raamstijlen van de auto.

De modebewuste uitvoering is leverbaar in de speciale carrosseriekleuren Glacée White, parelmoer Glam Powder Pink en two-tone Glam Powder Pink met Vulcano Black. Voor het interieur is gekozen voor de sierlijke combinatie van Powder Pink leder en zwart Alcantara, het type bekleding dat in 1984 door Lancia voor het eerst op grote schaal in de automobielindustrie werd toegepast.

Lancia komt met twee fraaie exemplaren van de Ypsilon ELLE naar de catwalk in Parijs, beide voorzien van de 51 kW (69 pk) sterke 1,2-liter benzinemotor. Zoals het een luxe Lancia betaamt, is de standaarduitrusting zeer royaal met onder meer climate control, elektrisch bedienbare buitenspiegels, een uitgebreid audiosysteem met Blue & Me, stuurwielbediening en MP3-aansluiting en een met leder bekleed stuurwiel en dito versnellingspookknop.

Lancia biedt bezoekers bovendien de gelegenheid om de bijzondere collectie Alcantara sieraden van dichtbij te bekijken. De sieraden zijn door twee jonge designers speciaal voor de Lancia Ypsilon ELLE ontworpen. Alcantara en de Polytechnische Universiteit van Milaan hebben hun krachten gebundeld om deze bijzondere collectie mogelijk te maken.

Elefantino ’14
Behalve de topversie van de Ypsilon presenteert Lancia ook de Ypsilon Elefantino ’14. De bijzonder modieuze Elefantino ’14 op de stand valt op door zijn carrosseriekleur Neve White met sprankelende detailafwerking in ‘Watermelon’ en zwarte stoelbekleding met ‘Watermelon’-kleurig stiksel. Ook opvallend is de luipaardprint op de raamstijlen en op de naafdoppen van de wielen.

Bij een dergelijke bijzondere uitvoering hoort uiteraard een rijke uitrusting. Kopers kunnen dan ook rekenen op onder meer climate control, een radio/cd-/MP3-speler, ESC, Blue & Me met stuurwielbediening, mistlampen aan de voorzijde en een verchroomde uitlaatpijp. Ook in de Ypsilon Elefantino ’14 is lederen bekleding standaard, evenals een stuurwiel en een versnellingspookknop die met leder bekleed zijn.

MOMODESIGN
Op de Autosalon van Parijs staat ook de Ypsilon MOMODESIGN in de schijnwerpers. Deze speciale serie is geboren uit de hernieuwde samenwerking tussen de twee befaamde Italiaanse merken die wereldwijd bekendstaan om hun stijl en design. Bezoekers zullen de Ypsilon MOMODESIGN direct herkennen aan de exclusieve tweekleurige carrosserie in Khaki Grey en Matt Black. Het zwarte interieur benadrukt het sportieve karakter van deze speciale uitvoering.

De sportieve uitstraling van de Lancia Ypsilon MOMODESIGN wordt extra versterkt door de zwarte lichtmetalen 16-inchwielen, die net als climate control, Blue & Me met stuurwielbediening, Magic Parking, cruisecontrol en een elektrisch bedienbaar schuifdak tot de standaarduitrusting behoren. Verder is elke Ypsilon MOMODESIGN voorzien van ESC, een radio/cd-/MP3-speler, getinte ruiten, hoofdsteunen achter en een regensensor.

Vijf motorvarianten
De gehele Lancia Ypsilon-reeks – die ook de Gold- en Platinum-uitvoeringen omvat – biedt keuze uit vijf motorvarianten, te beginnen met de 51 kW (69 pk) sterke 1.2 Fire EVO II-benzinemotor die af fabriek ook beschikbaar is met een lpg-installatie (bi-fuel). De beproefde TwinAir Turbo 85 met 63 kW (85 pk) vermogen is leverbaar in combinatie met een handgeschakelde of gerobotiseerde versnellingsbak. De TwinAir Turbo is er ook als CNG-variant (aardgas) met 59 kW (80 pk) vermogen. De 70 kW (95 pk) sterke 1.3 MultiJet-dieselmotor completeert het motorenaanbod.

 

Geef een antwoord