Audi

Audi A3 Sportback e-tron onderscheiden met ‘eCar Award’

Audi A3 Sportback e-tron
Audi’s plug-in hybride technologie wordt alom geprezen. Tijdens de eCar Awards, een initiatief van de Duitse automagazines Auto Bild en Auto Test, werd Audi bekroond met de eerste plaats voor de A3 Sportback e-tron en de TT offroad conceptauto. In totaal namen 54 elektrische auto’s deel aan deze vijfde editie van de eCar Awards, waarvoor lezers van Auto Bild en Auto Test in elf categorieën hun stem uitbrachten.

De Audi A3 Sportback e-tron won in de categorie ‘Beste Plug-In Hybride – Productieauto’s’. Namens Audi AG nam Prof. Dr. Ulrich Hackenberg, lid van de Raad van Bestuur op het gebied van Technische Ontwikkeling, de eCar Award gisteren in ontvangst op de autoshow van Parijs: “Onze Audi A3 Sportback e-tron heeft indruk gemaakt op onze klanten met de praktische, dagelijkse inzetbaarheid van het plug-in hybridesysteem. Waarmee de A3 Sportback e-tron prestaties combineert met sportiviteit, comfort en efficiency.”

Het Audi TT offroad studiemodel noteerde de hoogste score in de categorie ‘Beste Plug-In Hybride – Studiemodellen’. Audi introduceerde deze showauto in april op de internationale autoshow van Peking. De plug-in hybride aandrijving brengt zeer dynamische prestaties op de klokken met behulp van twee elektromotoren en 300 kW/408 pk aan systeemvermogen.

Brandstofverbruik Audi A3 Sportback e-tron:
Gecombineerd brandstofverbruik in l/100 km: 1,7 – 1,6
Gecombineerd elektrisch verbruik in kWh/100 km: 12,4 – 11,8
Gecombineerde CO2-emissies in g/km: 39 – 37

Geef een antwoord