Alfa Romeo

Nederland kiest meest iconische Alfa Romeo aller tijden

_iconicalfaromeoOp 24 juni bestaat Alfa Romeo 105 jaar. Door de jaren heen heeft het Italiaanse merk een grote diversiteit aan auto’s gebouwd waarbij design en sportiviteit centraal staan. Op www.iconicalfaromeo.nl eert Alfa Romeo haar rijke historie middels 50 geselecteerde modellen. Het Nederlandse publiek kan vanaf vandaag op zijn of haar favoriete model stemmen. Daarbij maken stemmers kans op exclusieve Alfa Romeo collectables. Op 23 juni, één dag voor de onthulling van de nieuwe Alfa, wordt bekend gemaakt wat de meest geliefde Alfa Romeo van het Nederlandse publiek is.

Alfa Romeo heeft in haar sportieve verleden diverse overwinningen behaald in onder andere de Formule 1, Mille Miglia, 24 Uur van Le Mans, Europese Toerwagen Kampioenschap en DTM. De vooroorlogse Alfa’s, zoals de 8C 2300 en 2900 behoren tot de top in klassiek autoland. De 6C’s 2500 uit de jaren ’40 en ’50 zijn begeerlijker dan ooit en stelen de show tijdens evenementen als de Mille Miglia. De 1900 markeerde de overgang van Alfa Romeo als kleine, ambachtelijke fabrikant naar massaproducent (1950). Met behulp van toonaangevende Italiaanse carrosseriebouwers werd vervolgens onder meer de Giulietta op de markt gebracht als Spider-, coupé- en sedan-uitvoering. Speciaal voor de Giulia werd de fabriek in Arese gebouwd (1962) en vonden diverse iconische modellen hun weg van de tekentafel naar de klant: de Berlina, Alfetta, Alfa 90, Montreal en 75. Stuk voor stuk Alfa’s met een eigen karakter. Eigenwijs waren de Sud (vanaf 1971) en de 33. Eind jaren ’80 werd de 164 voorgesteld, destijds de nieuwe grote Alfa Romeo. Meer recent, in de jaren ’90, volgden de GTV, Spider en 156. De Alfa Romeo 156 werd in 1998 Auto van het Jaar. Ook de 147 ontving deze hoogste onderscheiding in 2001. De Alfa Romeo MiTo, Giulietta zijn de laatste aanwinsten voor het merk.

Met de 4C, de enige betaalbare supercar, grijpt Alfa Romeo terug naar haar oorspronkelijke merk-DNA. De 4C is uiterlijk minstens zo begeerlijk als zijn grote broer de 8C en onderscheidt zich door zijn extreem lage gewicht, carbon monocoque en krachtige aandrijflijn.

Op 24 juni wordt de nieuwe Alfa Romeo officieel onthuld, de eerste van een reeks van acht nieuwe modellen die het merk de komende vier jaar lanceert. Juni 2015 is uitverkoren om nog eens stil te staan bij het rijke verleden van Alfa Romeo middels de #iconicalfaromeo verkiezing. Van 1 tot 23 juni kan er gestemd worden via www.iconicalfaromeo.nl en worden er wekelijks begeerlijke Alfa Romeo prijzen, zoals horloges, vesten, manchetknopen en trolleys verloot onder de deelnemers. De verkiezing wordt verder ondersteund op de officiële Facebook- en Twitter-kanalen van Alfa Romeo Nederland. Op 23 juni wordt de meest iconische Alfa Romeo volgens het Nederlandse publiek bekendgemaakt en tegelijkertijd de winnaar van de hoofdprijs: een rijvaardigheidstraining in de Alfa Romeo 4C op het circuit.

One thought on “Nederland kiest meest iconische Alfa Romeo aller tijden

Geef een reactie