Ford

Nieuwe kleuren, lager brandstofverbruik en diverse upgrades voor de Ford Fiesta

Ford Delivers New Colours, Improved Fuel Efficiency, and Upgrades for Fiesta – Europe’s Best-Selling Small Car
Ford Delivers New Colours, Improved Fuel Efficiency, and Upgrades for Fiesta – Europe’s Best-Selling Small Car

Ford heeft afgelopen week bekendgemaakt dat de Fiesta, de bestverkochte compacte auto in Europa, nu leverbaar is in nieuwe kleuren en met upgrades op het gebied van styling en uitrusting. De Fiesta, in 2012, 2013 en 2014 al de bestverkochte compacte auto in Europa, bleek in het eerste kwartaal van 2015 met 88.155 exemplaren opnieuw een top seller te zijn. Verder kondigde Ford ook de introductie van zuinigste Fiesta ooit aan. De Fiesta ECOnetic is nu uitgerust met de 1.5-liter Ford TDCi-dieselmotor, met een verbruik van 3,2 l/100 km, een uitstoot van 82 g/km en 14% bijtelling voor de zakelijke rijder.

Ford Delivers New Colours, Improved Fuel Efficiency, and Upgrades for Fiesta – Europe’s Best-Selling Small Car
Ford Delivers New Colours, Improved Fuel Efficiency, and Upgrades for Fiesta – Europe’s Best-Selling Small Car

Ook worden er een aantal nieuwe kleuren bestelbaar voor de Fiesta. De nieuwe kleuren zijn Magnetic, een donkere, sprankelende grijze metaallak, Candy Red, een levendige, heldere roodtint, en Silk, een luxueuze, satijnachtige zilvergrijze metaallak.

Van de Fiesta, die voor de Europese markt in Keulen wordt geproduceerd, zijn sinds de introductie in 1976 wereldwijd meer dan 17 miljoen exemplaren verkocht. Het model is voor deze regio leverbaar als 3-deurs en als 5-deurs.

“Klanten voor de Fiesta kunnen nu kiezen uit een breed aanbod met een uitgebreide reeks uitrustingsniveaus met een bijzonder laag brandstofverbruik en opvallende kleuren en styling”, vertelt Roelant de Waard, Vice-President Marketing, Sales & Service bij Ford Europa. “Neem alleen al ons uitgebreide assortiment motoren. Deze omvat de 1.0-liter EcoBoost, de eerste motor ooit die driemaal op rij de titel International Engine of the Year in de wacht wist te slepen.”

Ford Delivers New Colours, Improved Fuel Efficiency, and Upgrades for Fiesta – Europe’s Best-Selling Small Car
Ford Delivers New Colours, Improved Fuel Efficiency, and Upgrades for Fiesta – Europe’s Best-Selling Small Car

De standaard uitrusting van de Fiesta Style biedt met halogeenkoplampen en LED-dagrijverlichting nu nog beter zicht. De kwaliteit en het comfort van het interieur zijn verhoogd met een lederen stuurwiel en handrem. De Fiesta Titanium is nu standaard uitgerust met een verchroomde benedengrille en nieuwe 16” lichtmetalen velgen. Ook nieuw zijn de stoelbekleding met modieuze ecru details en bijpassende stiksels voor het stuurwiel, de versnellingspookhoes, de handrem en de vloermatten.

Voor de Fiesta ECOnetic heeft Ford de CO2-uitstoot met 16 g/km verlaagd ten opzichte van de eerste versie in 2008. De nieuwe 1.5-liter TDCi-motor is niet alleen uitgerust met optimaal ontworpen verbrandingskamers, een geavanceerde turbocompressor- en brandstofinjectietechnologie, maar is ook voorzien van de volgende systemen:

• Auto-Stop-Start, dat automatisch de motor uitschakelt als de auto stationair draait en weer herstart zodra de bestuurder weer wil optrekken;
• Smart Regenerative Charging, dat motorslijtage vermindert door de dynamo selectief in te schakelen en de accu op te laden bij het in vrijloop uitrollen en afremmen op de motor;
• Banden met lage rolweerstand;
• Aerodynamisch verbeterde carrosserie en bodem.

Daarnaast is de Fiesta ook voorzien van technologieën als Ford SYNC, het spraakgestuurde connectiviteitssysteem met Emergency Assistance, en Active City Stop.

One thought on “Nieuwe kleuren, lager brandstofverbruik en diverse upgrades voor de Ford Fiesta

Geef een reactie