Algemeen

Studenten TU Eindhoven presenteren eerste modulaire auto tijdens AutoRAI

Nova-Design
Bron: TU/ecomotive

Studenten van Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) presenteren op donderdag 16 april aanstaande ’s werelds eerste modulaire auto tijdens de AutoRAI in Amsterdam. De auto met de naam ‘Nova’ is een elektrische driepersoonsauto met bagageruimte en rijdt volgens berekeningen van de studenten 1 op 800 omgerekend naar het verbruik van een benzineauto.

Moduleren
Nova is bedacht en gebouwd door het TU/e-studententeam TU/ecomotive met als doel een comfortabele auto te ontwerpen voor iedere gewenste situatie. De auto heeft daarom in meerdere opzichten een modulair karakter. Belangrijkste functie zijn de verwisselbare accu’s in de auto. Door het gebruik van een of meerdere accu’s kan de bestuurder de range van de auto afstemmen op het doel van de autorit. Dankzij het gewicht van slechts 300 kilogram, in combinatie met de meest ‘zuinige’ uitvoering van deze wisselbare opties heeft de auto een topsnelheid van 90 km/uur en een verbruik van 1 op 800, omgerekend naar een benzinemotor.

De gebruiker centraal
Een andere opvallende eigenschap van Nova is dat de auto een driezitter is, waarin de bestuurder alléén voorin zit, in het midden van het dashboard. User-centricity (‘de gebruiker centraal’) komt hiermee volgens Steven Nelemans, teammanager van TU/ecomotive mooi tot uitdrukking: “De bestuurder vormt letterlijk het middelpunt”. Dankzij de wisselbare buitenpanelen is de auto ook nog eens naar smaak aan te passen voor de gebruiker.

Presentatie van Nova
Nova beleeft 16 april haar debuut in het Innovatie Lab (hal 3) tijdens de AutoRAI 2015. U bent van harte welkom tijdens de perspresentatie van Nova tijdens de persdag van AutoRAI op 16 april aanstaande. Aanmelden voor de presentatie kan per mail. Vermeld in uw mail de naam van het vertegenwoordigde medium, het aantal personen en contactgegevens van een of meerdere personen.

Geef een antwoord