Volkswagen

Vernieuwde Volkswagen Sharan debuteert op autoshow van Genève

Volkswagen SharanVolkswagen presenteert de vernieuwde Sharan op de internationale autoshow van Genève begin maart. Naast een aangescherpt uiterlijk en subtiele interieur-upgrades maakt de Sharan vooral in technologisch opzicht een flinke stap voorwaarts. Volkswagen’s ruimtewonder profiteert van nieuwe motoren en een brede selectie aan nieuwe rijassistentie- en infotainmentsystemen.

Uiterlijk is de vernieuwde Sharan op detail aangescherpt met nieuwe carrosseriekleuren, een uitgebreider aanbod lichtmetalen wielen en LED-technologie voor de achterlichtunits. Het interieur van de ruimtewagen onderscheidt zich door een nieuw ontworpen instrumentarium, gewijzigde stoffen plus kleuren en een nieuw stuurwiel.

Nieuwe motoren en 6-traps DSG-automaat
Het belangrijkste nieuws is onderhuids te vinden. Op de Nederlandse markt maken twee TSI-benzinemotoren (150 en 220 pk) en twee nieuwe TDI-diesels (150 en 184 pk) hun opwachting, in combinatie met voorwielaandrijving. Ze zijn tot 15% zuiniger in het verbruik en voldoen aan de Euro 6 norm. De motoren kunnen worden gekoppeld aan een 6-traps DSG-automaat.

Nieuwe rijassistentie- en infotainmentsystemen
Voor de vernieuwde Sharan is een keur aan comfort- en veiligheidverhogende rijassistenten beschikbaar, waarvan enkele als primeur in dit segment gelden. Verder introduceert Volkswagen voor de MPV nieuwe infotainmentsystemen met een hoge mate aan connectiviteit. Zo is de Sharan optioneel ‘compatibel’ met MirrorLinkTM, Apple CarPlay en Android Auto (de laatste twee onder voorbehoud van beschikbaarheid voor Nederland).

Geef een reactie