Bentley

Bentley’s nieuwe SUV gaat Bentayga heten

Bentley BentaygaBentley’s eerste SUV wordt later dit jaar aan de wereld gepresenteerd en krijgt de naam Bentley Bentayga. Met deze SUV – met een indrukwekkende combinatie van on- en offroad prestaties – is de welbekende, moderne Britse luxe niet langer gebonden aan grenzen.

De natuur en de naam van de oprichter van de onderneming vormden de inspiratie voor de naam van Bentley’s SUV. De prachtige Taiga, ’s werelds grootste transcontinentale sneeuwwoud, omspant het noordelijk halfrond tot aan het noordelijke deel van Bentley’s geboortegrond in Engeland. In het zuiden vestigt de ruige piek van de Roque Bentayga op de subtropische Kanarische Eilanden de aandacht van alle kanten op zich en vormt hij een uitdagende klim, met als beloning een spectaculair uitzicht over het rijke en diverse landschap.

Wolfgang Dürheimer, Chairman en CEO van Bentley Motors, verklaarde: “Bentayga is een naam die datgene weerspiegelt waarvan wij weten dat onze SUV beter zal doen dan welke willekeurige auto wereldwijd dan ook: het combineren van het allerhoogste niveau aan luxe voor een auto met buitengewone prestaties, om de Bentley-ervaring tot nieuwe hoogten te stuwen.”

De Bentley Bentayga wordt later dit jaar onthuld, de verkoop start in 2016.

One thought on “Bentley’s nieuwe SUV gaat Bentayga heten

Geef een reactie