Volvo

Volvo Cars Nederland claimt groot deel productie XC90

The all-new Volvo XC90 R-DesignDe belangstelling voor de nieuwe Volvo XC90 overtreft nu al de verwachtingen. Dagelijks stromen nieuwe bestellingen binnen bij importeur Volvo Cars Nederland B.V. in Beesd. Volvo verkocht eerder al dit jaar binnen 48 uur wereldwijd 1927 nieuwe XC90’s via internet. Het betrof de zeer uitgebreid uitgeruste First Edition met D5 motor. Hiervan komen er zeker vijftig naar Nederland. Voor de XC90 T8 Twin Engine geldt dat Nederland op voorhand al een groot deel van de productiecapaciteit heeft geclaimd. ‘We verwachten nog dit jaar ruim 500 nieuwe XC90’s te verkopen, “ aldus Peter Brouwers, Sales Director Volvo Cars Nederland. “Het is moeilijk een voorspelling voor het komende jaar af te geven. Maar 2015 wordt voor Volvo Cars Nederland hoe dan ook het jaar van de XC90”.

De nieuwe XC90 markeert een nieuw hoofdstuk in de Volvo-historie. Dit is het resultaat van drie jaar ontwikkeling en een investering van ruim 8,2 miljard euro. Het uiterlijk van de XC90 weerspiegelt de toekomstige designkoers van Volvo. Het is ook de verpakking van nieuwe techniek, waarbij optimaal gebruikgemaakt wordt van de Scalable Product Architecture- technologie (SPA).

Run off Road protectionVeiligste Volvo ooit
Volvo Cars introduceerde de nieuwe XC90 tijdens de Autosalon van Parijs. De Volvo XC90 biedt het compleetste veiligheidspakket ooit. Bovendien is de SUV voorzien van twee wereldprimeurs op het gebied van veiligheidstechniek: Run off road protection en Intersection Braking op kruispunten.

Groot deel Twin Engine (T8) voor Nederlandse markt
De nieuwe XC90 is de eerste Volvo die specifiek is ontwikkeld voor (semi-)elektrische aandrijving. De XC90 T8 biedt de ruimte, het comfort en de prestaties die worden verwacht van een luxueuze premium SUV, maar met uitzonderlijk lage CO2-emissies waaraan zelfs veel kleine stadsauto’s niet kunnen tippen. Volvo boekte al eerder grote verkoopresultaten met de Plug In Hybride variant van de V60. In 2013 kwam meer dan tachtig procent van de wereldproductie naar Nederland. Ook voor de XC90 T8 Twin Engine geldt dat Nederland op voorhand al een groot deel van de productiecapaciteit heeft geclaimd.

Geef een reactie