Audi

Lager verbruik en meer vermogen voor vernieuwde Audi Q3 en Audi RS Q3

Audi RS Q3Sinds de marktintroductie in 2011 heeft de Audi Q3 zich ontpopt tot een succesvol model. Begin volgend jaar krijgt dat succes een vervolg met de vernieuwde Audi Q3 en Audi RS Q3. Zij onderscheiden zich niet alleen door een opgefrist design, maar ook door motorische en technologische verbeteringen.

Het uiterlijk van de Audi Q3, met zijn coupéachtige belijning en de om de hoeken doorlopende achterklep, is verder aangescherpt. Dominante horizontale lijnen voor en achter benadrukken de breedte van de auto en bezorgen de Q3 een expressief design. De hoekige Singleframe grille is hét herkenbare element aan de voorzijde van de auto. De nieuw ontworpen koplampen herbergen standaard xenon plus-technologie en LED dagrijverlichting. Optionele LED-koplampen zorgen voor extra lichtopbrengst en zijn energiezuinig. Audi levert ze in combinatie met dynamische richtingaanwijzers die van binnen naar buiten toe oplichten en zijn geïntegreerd in de eveneens nieuw ontworpen LED-achterlichtunits.

De drie TFSI en twee TDI diesel viercilindermotoren hebben meer vermogen gekregen bij een lager brandstofverbruik. De CO2-emissies zijn met maximaal 17 procent teruggedrongen. De motoren meten 1,4 of 2,0 liter qua inhoud en lopen wat vermogen betreft uiteen van 110 kW/150 pk tot 162 kW/220 pk. Ze vertrouwen alle op directe brandstofinspuiting en turbotechnologie en voldoen aan de Euro 6 emissienormen. De besparingen in verbruik en CO2-emissies werden mede mogelijk door toepassing van Audi’s Cylinder on Demand-technologie (COD). Dankzij de efficiency draagt de 1.4 TFSI COD het ‘Audi ultra’ embleem.

Verregaande finetuning van het chassis heeft het comfort van de Audi Q3 op een nog hoger niveau gebracht. Audi drive select biedt de bestuurder de mogelijkheid om technologische features, inclusief de optionele actieve dempers, aan te passen aan zijn eigen wensen en voorkeuren. Bergafdaalhulp is als optie beschikbaar.

Marktintroductie in februari
Audi levert de vernieuwde Q3 in twee nieuwe uitvoeringen: Design en Sport. Aanvullend bestaat de mogelijkheid voor het S line sport-pakket, het S line exterieur-pakket, het Audi exclusive design-pakket en het Audi exclusive exterior design-pakket.
De marktintroductie van de vernieuwde Audi Q3 zal in februari 2015 zijn.

Audi RS Q3 – in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u
In lijn met de Q3 is ook de Audi RS Q3 vernieuwd. Zijn 2.5-liter vijfcilindermotor levert nu 250 kW/340 pk en 450 Nm aan koppel en voldoet eveneens aan de Euro 6 emissienorm. Het topmodel sprint in 4,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en bereikt een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. De zeventraps S tronic-transmissie schakelt nu nog sneller en vertaalt het vermogen en koppel door naar de quattro-aandrijving via een nieuwe hydraulische meerplatenkoppeling van de 5e generatie.

De eerste exemplaren van de vernieuwde Audi RS Q3 arriveren in het eerste kwartaal van 2015 in Nederland.

 

 

Geef een reactie