MAN

Nieuwe MAN TGX D38 toert 15 dagen door Nederland

MAN TGX D38Drie nieuwe MAN TGX D38-combinaties toeren van 10 tot en met 25 november door Nederland. De nieuwe topversies van MAN – die met hun nieuwe zescilinder lijnmotor en talloze innovaties garant staan voor een zeer gunstig verbruik – zijn tijdens de MAN Roadshow bij iedere MAN-vestiging minimaal een dag beschikbaar voor een uitgebreide kennismaking.

De TGX D38 is de nieuwe topversie van MAN, die onlangs zijn werelddebuut maakte op de IAA in Hannover. Hij is specifiek ontwikkeld voor lange afstanden en zwaar transport tot 250 ton. De TGX D38 heeft een nieuw ontwikkelde zescilinder lijnmotor met een cilinderinhoud van 15,2 liter. Er zijn drie vermogensvarianten. De levering van de versies met 520 pk/2.500 Nm en 560 pk/2.700 Nm start eind dit jaar. Medio 2015 volgt de speciaal voor zwaar transport ontwikkelde versie met 640 pk/3.000 Nm.

Ervaren en netwerken
De MAN Roadshow is de ideale gelegenheid om de nieuwe MAN TGX D38 zelf te ervaren, in contact te komen met collega’s en relaties, en uitgebreid kennis te maken met de services van MAN. Tijdens de Roadshow, die van 10 tot en met 25 november door Nederland toert, kunnen geïnteresseerden rijden in een tot 40 ton beladen TGX 18.560 4×2 BLS-trekker met een XXL-cabine. Deze uitvoering is niet alleen efficiënt, ook comfort en veiligheid komen ruimschoots aan bod.

Superieure efficiency
De MAN TGX D38 zal vooral indruk maken op het gebied van efficiency. Mede dankzij de tweefasige turbolading levert de motor zijn maximumkoppel al vanaf 930 t.p.m. Bovendien heeft MAN veel gedaan aan het beperken van het gewicht van de truck. De nieuwe Euro 6-motor is bijvoorbeeld 160 kilo lichter dan zijn voorganger. De bijzonder gunstige TCO wordt gerealiseerd mede door de nieuwe TipMatic 2-transmissie met drie nieuwe, brandstofbesparende functionaliteiten: Speed Shifting tussen de drie hoogste versnellingen, om snelheidsverlies tijdens het opschakelen op bergachtige trajecten te minimaliseren; EfficientRoll, dat de transmissie ontkoppelt zodra het voertuig op eigen kracht kan rollen; en Idle Speed Driving, dat comfortabel en zuinig manoeuvreren mogelijk maakt.

De TGX D38 is ook leverbaar met MAN EfficientCruise, de GPS-gestuurde cruisecontrol die ‘weet’ of de weg bergop of bergaf loopt en op basis daarvan de optimale aandrijfstrategie kiest. Daarmee is een aanzienlijke brandstofbesparing van zo’n 6,5 procent mogelijk. De MAN TGX D38 wordt standaard geleverd met een 340 kW sterke motorrem en een 500 kW sterke Intarder, waarmee hij optimale veiligheid biedt tijdens lange afdalingen.

Geef een reactie