Dacia

Dacia zet succes voort met nieuwe versies en limited edition op Autosalon van Parijs

DACIA SANDERO II (B52) - PHASE 1 - SERIE LIMITEE IMAGEDacia geeft zijn jonge modellengamma opnieuw een impuls met twee aansprekende nieuwkomers. Het veelzijdige aanbod, dat in de afgelopen twee jaar compleet is vernieuwd, wordt verder versterkt met de nieuwe Dacia Dokker Stepway en de Dacia Sandero Série Limitée Blackline. Beide versies debuteren op de Autosalon van Parijs en zullen een belangrijke bijdrage leveren aan de opmars van Dacia. Het afgelopen halfjaar heeft Dacia in Europa 2,6 % marktaandeel veroverd (+ 0,5 %). In Nederland bedraagt het marktaandeel 1,3 %, een groei van maar liefst 63 % ten opzichte van 2013.

Dacia breidt het aanbod van de onderscheidende en robuuste Stepway-veries verder uit met de nieuwe Dokker Stepway en Lodgy Stepway. De Lodgy Stepway wordt echter niet in Nederland geleverd, terwijl de Dokker Stepway eind 2014 op de markt komt. Dacia levert de stoere uitvoering in Nederland alleen met de TCe 115-benzinemotor. Het brandstofverbruik is vastgesteld op 5,8 l/100 km (volgens NEDC), wat overeenkomt met een CO2-uitstoot van 135 g/km.

Onderscheidende uitstraling
De Dacia Dokker Stepway onderscheidt zich door de in carrosseriekleur uitgevoerde bumpers, skidplates aan de voor- en achterzijde, accenten rond de mistlampen in chroomkleur met satijnglans en zwarte wielkastverbreders. Andere Stepway-details zijn de zijskirts, lichtmetalen wielen en de in Dark Metal afgewerkte dakrails en buitenspiegelkappen. De Dokker Stepway is onder andere leverbaar in de carrosseriekleur ‘Bleu Azurite’ die exclusief is voor de ‘Stepway’ en is te herkennen aan de ‘Stepway’-badge op de voorportieren.

Specifieke interieurdetails, royale uitrusting
Het interieur van de Dacia Dokker Stepway valt op door de speciale bekleding met Stepway-logo’s en blauwe stiksels. Diezelfde kleur blauw komt terug op het stuurwiel en rondom de ventilatieroosters. De gebruikte kleuren contrasteren fraai met de rest van het interieur.

De standaarduitrusting van de Dokker Stepway is royaal, met onder meer het MEDIA NAV multimedia- en navigatiesysteem, airconditioning en Cruise Control. Parkeersensoren in de achterbumper en een met leder bekleed stuurwiel zijn eveneens standaard. Het functionele karakter van de Dokker Stepway wordt versterkt door de talloze bergvakken in het interieur.

 

Geef een antwoord