Algemeen

Autosalon Noord-Brabant wordt concreet

autosalonEen nieuw evenement moet je in één keer goed neerzetten. Met die gedachte heeft de organisatie van de Autosalon Noord-Brabant alle registers opengetrokken om het publiek een onvergetelijke belevenis te bezorgen. Inmiddels zijn er veel details van het programma bekend.

Nu de crisis grotendeels achter ons ligt en de economie zich herstelt, achten de dealerbedrijven van Autostad Den Bosch de tijd rijp om een mooi feestje te bouwen. Van donderdag 30 oktober tot en met zondag 2 november verwelkomen zij jong en oud in het Autotron tijdens de allereerste editie van Autosalon Noord-Brabant. De nieuwste modellen van meer dan dertig merken vervullen hier een centrale rol, verdeeld over drie hallen met een gezamenlijke oppervlakte van 9000 vierkante meter. Kijken, vergelijken en van al dat moois genieten in een vrijblijvende sfeer staat voorop, waarbij de exposanten met plezier de nodige informatie verstrekken. De premiummerken (onder andere Jaguar, Land Rover, Mercedes-Benz, BMW en MINI) krijgen een eigen hal met een exclusief tintje aangemeten. Serieus geïnteresseerden die graag nader kennismaken met een bepaalde auto kunnen op het buitenterrein een proefrit maken, met keuze uit minstens zestig verschillende modellen.

Rijvaardigheid testen 
Er vindt buiten nog veel meer actie plaats. Wie graag eens zijn rijvaardigheid laat beoordelen, neemt deel aan een mini-praktijkexamen, eventueel in combinatie met een theorietest. Durfals kruipen achter het stuur van een Land Rover en manoeuvreren over een uitdagende brug. Jonge kinderen mogen zich gratis uitleven op een kartparcours, uitgezet door de recent geopende Kartbaan Lelystad. Binnen in het Autotron gaat de beleving ondertussen ook door. Bij de entree stuiten de bezoekers op de Bloodhound SSC oftewel SuperSonic Car, een recordwagen die de geluidsbarrière weet te doorbreken. Bijzondere oldtimers schitteren in het Klassiekerpaviljoen, terwijl het Autosportpaviljoen een selectie van race- en rallywagens toont.

Het Automeisje
Lifestyle en gadgets staan centraal in het Eventron, dat door sfeermaker Prades wordt omgetoverd in een lounge met fraai materiaalgebruik. High end audiopartner Kharma verzorgt hier de muziek en Toshy verrast met een kunstexpositie. Bezoekers kunnen alle opgedane indrukken verwerken op het centrale terras, onder het genot van een drankje of een luxe belegd broodje. Zondag 2 november geeft Het Automeisje invulling aan het thema Wheels 4 Women, dat de link tussen vrouwen en auto’s versterkt, met bijzondere invalshoeken. Zo demonstreert de eigenaresse van Garage Hydraulique op verhelderende wijze de techniek onder de motorkap, worden er autogerelateerde lifestyle- en merchandising-artikelen verkocht en behoort een fotosessie met de DN Roadster tot de mogelijkheden.

Na de start op donderdag met een Regio Businessavond opent de Autosalon Noord-Brabant op vrijdag zijn deuren voor het publiek. Het evenement duurt alle dagen (behalve donderdag) van 10.00 tot 17.30 uur. Meer informatie staat op www.autosalonnoordbrabant.nl en op www.facebook.com/autosalonnoordbrabant.

Geef een antwoord