Opel

Opel ADAM en Mokka naar Zuid-Afrik​aanse markt

Opel levert de nieuwe Opel ADAM en de Opel Mokka vanaf volgend jaar ook in Zuid-Afrika. Deze uitbreiding is onderdeel van het productoffensief dat de fabrikant heeft ingezet. Komende vier jaar wil Opel 27 nieuwe modellen en 17 nieuwe motoren uitbrengen, ook op specifieke markten buiten Europa, zoals Zuid-Afrika.

opel mokka

“We hebben de Opel ADAM en Mokka eerder al getoond aan het Zuid-Afrikaanse publiek tijdens de internationale autosalon van Johannesburg. Er was direct veel interesse in beide modellen. Daarom zijn we heel blij dat we nu de verkoop en levering van de ADAM en Mokka kunnen aankondigen,” zegt Peter Küspert, Vice-president en Managing Director Sales & Aftersales van de Opel Group.

Hij vervolgt: “De Zuid-Afrikaanse klant waardeert het design, de rijbeleving en praktische innovaties die het DNA van ons merk vormen.” In de eerste zeven maanden van 2014 stegen de verkopen van Opel met 54 procent. De beide nieuwkomers zullen de verdere opmars van Opel in Zuid-Afrika verder versterken.

Nieuwe generatie klanten
Welke motoren en uitvoeringen beschikbaar komen op de Zuid-Afrikaanse markt, maakt Opel later bekend. “We leveren de nieuwste motorgeneratie en alle innovaties die Opel biedt, plus de mogelijkheid van vergaande personalisatie, in de Opel ADAM. Daarmee zullen we een nieuwe generatie klanten bereiken,” verklaart Ian Nicholls, Vicepresident GM South Africa Operations.

Opel heeft in Europa meer dan 270.000 bestellingen voor de Mokka genoteerd. Küspert verklaart: “Het model levert een belangrijke bijdrage aan de wereldwijde groei van het merk. De Mokka staat sterk in een segment met veel concurrentie. Via onze compacte en stijlvolle SUV ontdekken nieuwe kopers waar het merk Opel voor staat, zoals de Duitse kwaliteit en het rijplezier.”

Geef een reactie