Porsche

Porsche opnieuw beste in toonaangevend kwaliteitsonderzoek

Lavoitureporsche3De sportauto’s uit Stuttgart zetten opnieuw de benchmark op het gebied van kwaliteit. In het jaarlijkse kwaliteitsonderzoek van J.D. Power, een onderzoeksbureau uit de Verenigde Staten, komt Porsche voor het tweede achtereenvolgende jaar als beste automerk naar voren. Dankzij het zeer beperkt aantal klachten is de Porsche Panamera tevens het best beoordeelde model. De resultaten van het onderzoek zijn gebaseerd op de ervaringen van 86.000 automobilisten die gezamenlijk 239 modellen van 32 verschillende autofabrikanten beoordeelden.

“Klanttevredenheid is het allerbelangrijkste”, aldus Matthias Müller, voorzitter van de Raad van Bestuur van Dr. Ing. H.c. F. Porsche AG. “We zijn zeer verheugd dat wij voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Porsche-rijders. Voor ons is het resultaat een bevestiging dat wij op de goede weg zijn en het geeft extra motivatie om de kwaliteit continu te verbeteren.”

Voor het eerst slaagde Porsche erin met elk model een toppositie in zijn klasse te veroveren. De Porsche 911 scoort zelfs een hattrick: voor het derde jaar op rij behaalde de iconische sportauto de eerste positie in de ‘Midsize Premium Sporty Car’-klasse. Evenals vorig jaar eindigde de Porsche Boxster op de eerste plaats in de ‘Compact Premium Sporty Car’-klasse, nipt gevolgd door de Porsche Cayman.

LaVoiturePorscheBoxter9Behalve de beste overall-klassering in het J.D. Power-onderzoek, nam de Porsche Panamera ook de eerste plaats in de ‘Large Premium Car’-klasse voor zijn rekening. In vergelijking met vorig jaar steeg de Porsche Cayenne een plek, goed voor zilver in de ‘Midsize Premium SUV’-klasse. Het vijfde model, de nieuwe Porsche Macan, werd na de start van het kwaliteitsonderzoek op de markt geïntroduceerd en is dus niet in de resultaten opgenomen.

Op basis van de onderzoeksresultaten werden ook de productiefaciliteiten beoordeeld. In de categorie van productielocaties in Europa/Afrika eindigde de Porsche-fabriek in Leipzig op de eerste plaats.

Voor het kwaliteitsonderzoek houdt J.D. Power – een keer per jaar en negentig dagen na de aflevering – een enquête onder nieuwe autobezitters. Voor de 28e editie beoordeelden eigenaren hun auto op 233 onderdelen, waaronder de rijeigenschappen, de motor en de transmissie.

Geef een antwoord