Bentley

Wereldprimeur Bentley Continental GT3-R op Goodwood Festival of Speed

Bentley maakt zich op voor de 2014-editie van het Goodwood Festival of Speed, waar het Britse merk de Continental GT3-R voor het eerst aan de wereld zal presenteren. Daarnaast blikt het merk op Goodwood met een reeks exclusieve Bentley-exemplaren terug op een rijke historie van 95 jaar die in het teken staat van het hoogst haalbare op het gebied van Britse luxe en prestaties.

Een wereldprimeur op het Festival of Speed is weggelegd voor de Continental GT3-R, de sportiefste en snelst accelererende Bentley ooit geproduceerd. De GT3-R is geïnspireerd op de Continental GT3 racer die recent in de Blancpain Endurance Series zijn eerste overwinning boekte. Onder de motorkap van de GT3-R huist de bewezen 4.0-liter V8 biturbomotor met een vermogen van 580 pk en 700 Newtonmeter aan koppel. De productie van de Continental GT3-R is beperkt tot slechts 300 exemplaren, die in Crewe worden gebouwd en door Bentley’s autosportafdeling worden afgewerkt.

De racewagen waarop de GT3-R is gestoeld – de Continental GT3 – doet eveneens van zich spreken op Goodwood. Hedendaagse Bentley Boy David Brabham, die de Bentley Speed 8 in 2013 naar een tweede plaats stuurde in de 24 Uren van Le Mans, als onderdeel van de 1-2 zege voor Bentley, zal met de GT3 aan de legendarische Goodwood heuvelklim deelnemen.

Om het autosporterfgoed van het merk nog nadrukkelijker voor het voetlicht te brengen, zal Bentley drie historische racers opnieuw bij elkaar brengen om eveneens deel te nemen aan de beroemde heuvelklim. De Speed Six Bentley, liefkozend ook wel ‘Old Number 1’ genoemd, won Le Mans in 1929 en 1930 met Woolf Barnato geflankeerd door Henry ‘Tim’ Birkin (1929) en Glen Kidston (1930), en zegevierde tevens op Brooklands. Deze unieke, gevierde auto weet zich op Goodwood in het gezelschap van twee andere klassieke Bentleys: de ‘Old Number 2’ en ‘Old Number 3’, die in 1930 samen met de Old Number 1 aan Le Mans deelnamen en nu nog steeds in origineelstaat verkeren.

Geef een antwoord