Volvo

Nieuwe Volvo XC90 debuteert vandaag

volvointerrieurDe onthulling van een van de meest veelbelovende nieuwkomers van de laatste jaren – de volledig nieuwe Volvo XC90 – begint vandaag. Volvo Cars kiest voor een gefaseerde onthulling, van binnen naar buiten. Dat betekent dat het interieur het eerste is wat Volvo vrijgeeft in aanloop naar de volledige presentatie in augustus.

De eerste generatie Volvo XC90 debuteerde in 2002 en voegde een nieuwe dimensie toe aan het SUV-segment op het gebied van ruimte, veelzijdigheid en veiligheid. De XC90 groeide uit tot een wereldwijde verkooptopper. De komende weken zal steeds duidelijker worden dat de volledig nieuwe Volvo XC90 wederom nieuwe maatsteven zet in zijn klasse.

In de aanloop naar de presentatie van het nieuwe model geeft Volvo Cars vandaag een eerste indruk van het baanbrekende interieur.

In het meest luxe Volvo-interieur tot op heden zijn karakteristieke Zweedse stijlelementen gecombineerd met de nieuwste technologie, prachtige materialen en topkwaliteit. ‘Het opvallendste kenmerk is de tablet-achtige touchscreen die het middelpunt vormt van het geheel nieuwe bedieningssysteem’, zegt Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design van Volvo Car Group. Dit systeem vervangt vrijwel alle traditionele knoppen. Het is een geheel nieuwe manier waarop bestuurders hun auto bedienen en toegang hebben tot online producten en diensten.
In de nieuwe generatie Volvo XC90 zijn materialen als hout en leder gecombineerd met handgemaakte details als de kristallen versnellingspookknop van de befaamde Zweedse glasfabrikant Orrefors en de haarfijn ontworpen start-/stopknop en volumeregelaar. ‘Deze details zijn ontworpen als sierraden voor het interieur. Ze zorgen voor een exclusieve speelsheid in plaats van pure functionaliteit’, aldus Robin Page, Interior Design Director van Volvo Cars.
De nieuwe Volvo XC90 is het eerste model dat wordt gebouwd op de zogenoemde Scalable Product Architecture (SPA). Dit volledig nieuwe voertuigplatform van Volvo biedt een breed scala aan ontwerpmogelijkheden, betere rijeigenschappen en is volledig voorbereid op de nieuwste veiligheids- en infotainmentsystemen. Bovendien creëert het nieuwe platform meer binnenruimte. ‘Onze nieuwe interieurarchitectuur is puur en overzichtelijk, maar heeft ook de zelfverzekerde verfijning en stijl die kopers van een luxe SUV verwachten’, zegt Peter Mertens, Senior Vice President Research & Development van Volvo Car Group

De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid en luchtkwaliteit in het interieur maakt Volvo eind juli, begin augustus bekend. De nieuwste technische highlights, inclusief het onderstel en het motorengamma, presenteert Volvo vanaf half juli. En eind augustus onthult Volvo het exterieur van de nieuwe Volvo XC90.  ‘Klanten en hun ervaring staan centraal bij Volvo Cars. We verbeteren geen technologie voor de technologie, maar om de rijervaring in onze auto’s veiliger en aangenamer te maken’, benadrukt Alain Visser, Senior Vice President Marketing, Sales en Customer Service van Volvo Car Group.

Geef een reactie