Volvo

Volvo Cars geeft startschot voor productie van volledig elektrische Volvo SUV EX90

In de fabriek bij Charleston, South Carolina (VS), is de productie van de nieuwe elektrische SUV-topmodel Volvo EX90 begonnen. De eerste leveringen aan klanten staan gepland voor de tweede helft van dit jaar.

De Volvo EX90 breidt niet alleen het assortiment van volledig elektrische wagens uit, maar markeert ook een keerpunt voor Volvo. Dit is namelijk de eerste Volvo die wordt aangedreven door ‘core computing’-technologie, waarmee een nieuw veiligheidstijdperk voor de auto’s wordt ingeluid.

Opgericht in 1927, is Volvo Cars vandaag de dag een van de meest bekende en gerespecteerde automerken ter wereld, actief in meer dan 100 landen. Het bedrijf is genoteerd op de Nasdaq Stockholm-beurs onder het tickersymbool ‘VOLCAR B’. Volvo Cars streeft naar een volledig elektrische toekomst tegen 2030 en wil tegen 2040 een nuluitstoot bereiken. Met ongeveer 43.400 voltijdse werknemers heeft Volvo Cars zijn hoofdzetel en belangrijkste afdelingen in Göteborg (Zweden) en autofabrieken in Göteborg, Gent (België), South Carolina (VS), Chengdu, Daqing en Taizhou (China), naast R&D- en ontwerpcentra in Göteborg en Shanghai (China).

De eerste Volvo EX90 die in Charleston van de band rolde, is uitgevoerd in Denim Blue en zal later dit jaar aan een klant in de VS worden geleverd.

Volgens CEO Jim Rowan luidt de volledig elektrische Volvo EX90 een nieuw tijdperk in voor Volvo Cars op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en mensgerichte technologie. Hij benadrukt dat de productie in de VS de langdurige betrokkenheid bij de mensen in South Carolina en de Amerikaanse markt onderstreept.

Relatie met South Carolina

In de zomer van 2018 werd de eerste productievestiging van Volvo Cars in de VS geopend, net buiten Charleston. Deze fabriek, waar zowel de Volvo EX90 als de Volvo S60 worden geproduceerd, heeft een capaciteit van 150.000 auto’s per jaar.

Recente investeringen in de fabriek hebben geleid tot vernieuwingen en uitbreidingen van de carrosserieafdeling en lakspuiterij, evenals de toevoeging van een ultramoderne productielijn voor batterijen. Deze investeringen zorgen ervoor dat de vestiging klaar is voor het nieuwe tijdperk en benadrukken de duurzame relatie van Volvo met South Carolina en de VS, waar het merk al bijna 70 jaar actief is via een netwerk van 281 dealers in 47 staten.

Baanbrekend en Zuiver Elektrisch

De Volvo EX90, gebaseerd op de volgende generatie zuiver elektrische technologie, biedt een bereik tot 600 km. Dankzij geavanceerde veiligheidstechnologieën en sensoren is de Volvo EX90 de veiligste Volvo ooit. Het ontwerp, geïnspireerd door Scandinavische principes, biedt optimale veiligheid, efficiëntie en esthetiek. Met zeven volwaardige zitplaatsen is het een echte familiewagen, rijk aan ruimte, comfort en veelzijdigheid.

De EX90 beschikt over een krachtig core-systeem, constante connectiviteit en regelmatige softwareupdates die het voertuig steeds verbeteren. Deze updates, aangedreven door AI en real-time gegevensverzameling, onderstrepen Volvo’s leiderschap in de technologische verschuiving binnen de autosector.

Volvo Cars in 2023

In 2023 behaalde Volvo Car Group een recordwinst van 25,6 miljard SEK en een recordomzet van 399,3 miljard SEK, met wereldwijd 708.716 verkochte auto’s.

Geef een reactie