Audi

Audi lanceert project ‘Artemis’

Twee maanden nadat hij als nieuwe CEO bij Audi AG is gestart, brengt Markus Duesmann een nieuwe afdeling in stelling die versneld nieuwe modellen gaat ontwikkelen. Onder de projectnaam ‘Artemis’ gaat een team van auto- en technologiespecialisten – als een eerste stap – “snel en niet-bureaucratisch een nieuwe ‘halo car’ voor Audi ontwikkelen,” verklaart Duesmann.

“Met 75 geplande elektrische auto’s tegen 2029 vergen alle elektro-inspanningen momenteel de volledige capaciteit binnen de Volkswagen Groep,” legt Audi AG bestuursvoorzitter Markus Duesmann uit. “De vraag was hoe we extra hightechprojecten op de rit konden krijgen, en tegelijkertijd nieuwe mogelijkheden in de markten kunnen benutten, zonder de beheersbaarheid van bestaande projecten in gevaar te brengen.”

Het ‘Artemis’ projectteam krijgt daarom een grote mate aan vrijheid en gaat werken op wereldwijd niveau, vanuit de hightech hub op de INCampus in Ingolstadt tot aan de westkust van de VS. ‘Artemis’ gaat zich focussen op nieuwe technologieën voor elektrisch, verregaand autonoom rijden. De eerste taak van het team is het ontwikkelen van een zeer efficiënte elektrische auto die begin 2024 op de markt moet komen. Alex Hitzinger, een succesvolle hoofd-engineer uit de autosport en momenteel verantwoordelijk voor autonoom rijden binnen de Volkswagen Groep, wordt verantwoordelijk voor project ‘Artemis’.

Nieuwe blauwdruk

Voor het nieuwe project staan in potentie alle middelen en technologieën van de gehele Volkswagen Groep ter beschikking. Duesmann en zijn collega’s verwachten dat project ‘Artemis’ een blauwdruk gaat worden voor de toekomstige ‘agile’ ontwikkeling van auto’s binnen de voltallige Volkswagen Group.

Geef een antwoord