BMW
BMW

De nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo

De BMW 6 Serie Gran Turismo is een uniek voertuigconcept in het premium executive segment dat comfort op lange afstanden combineert met sportief design en intelligente functionaliteit. Vernieuwd design van voor- en achterzijde versterkt de uitstraling en zorgt voor extra sportieve allure.

G32·Gran Turismo·6 Serie 

The new BMW 6 Series Gran Turismo - Highlights (05/2020).The new BMW 6 Series Gran Turismo – Highlights (05/2020).The new BMW 6 Series Gran Turismo - Highlights (05/2020).The new BMW 6 Series Gran Turismo – Highlights (05/2020).The new BMW 6 Series Gran Turismo - Highlights (05/2020).The new BMW 6 Series Gran Turismo – Highlights (05/2020).

 • Debuut van nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo: verder verfijnd exterieur benadrukt sportieve karakter en onderscheidende kenmerken van dynamisch vijfdeurs model; hoogwaardige materialen en uitrusting versterken luxegevoel in interieur; 48V Mild Hybrid technologie verhoogt efficiëntie en dynamiek; toonaangevende innovaties op het gebied van rijhulpsystemen, bedieningsgemak en connectiviteit.
 • Uniek voertuigconcept in het premium executive segment combineert comfort op lange afstanden met sportief design en intelligente functionaliteit. Wereldwijd al meer dan 50.000 exemplaren van de BMW 6 Serie Gran Turismo verkocht. Productie voor gehele wereld in de BMW fabriek in Dingolfing. Lancering van de nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo in juli 2020.
 • Vernieuwd design van voor- en achterzijde versterkt de uitstraling en zorgt voor extra sportieve allure; grotere BMW nierengrille en nieuwe LED koplampen benadrukken de  dynamiek van nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo; nieuwste versie van Adaptieve LED koplampen met matrixtechnologie standaard, nieuwste versie van BMW Laserlight optioneel verkrijgbaar, nieuwe trapeziumvormige uitlaateindstukken voor alle modelvarianten.
 • Nieuwe carrosseriekleuren en extra BMW Individual lakkleuren, M Sportpakket met nieuwe sportieve elementen aan voorzijde en forse diffuser achter. Optionele M Sportremmen nu met blauw of rood gelakte remklauwen.
 • 18 inch lichtmetalen wielen standaard op de krachtigste benzine- en dieselversies, nieuwe lichtmetalen 19 en 20 inch wielen optioneel verkrijgbaar.
 • Ongeëvenaarde mix van luxe, comfort en veelzijdigheid. Nieuwe combinatie van 12,3 inch Control Display en instrumentenpaneel standaard in nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo. Ook standaard: bedieningsknoppen in middenconsole afgewerkt in hoogglans zwart, met leder bekleed stuurwiel met opnieuw ingedeelde multifunctionele toetsen en automatische klimaatcontrole met twee zones en met uitgebreide functies. Optioneel met Sensatec bekleed instrumentenpaneel met bruine contrasterende stiksels.
 • Dakota lederen bekleding standaard, BMW Individual volledig lederen bekleding optioneel. Nieuwe sierelementen in interieur, waaronder Aluminium Rhombicle Smoke Grey (specifiek voor auto’s met het M Sportpakket) en prachtige fijne houtelementen.
 • Nieuwe hoogwaardige opties voor meer reiscomfort: Ambiance verlichting met dynamische interieurverlichting, doorontwikkeld Rear Seat Entertainment Professional. Ook verkrijgbaar: automatische klimaatcontrole met vier zones, een glazen panoramadak, elektrisch verstelbare zonneschermen en een Bowers & Wilkins Diamond Surround Sound System.
 • Twee benzine- en drie dieselmotoren verkrijgbaar. Nieuwe 48V Mild Hybrid technologie voor alle motorvarianten. Snellere gasrespons en verhoogde efficiency dankzij 48V starter-generator met 8 kW (11 pk) vermogen om belasting van verbrandingsmotor te reduceren en de trekkracht te verhogen.
 • Doorontwikkelde BMW TwinPower Turbo technologie: 4- en 6-cilinder benzinemotoren met geoptimaliseerde directe brandstofinspuiting; alle dieselmotoren voorzien van tweetraps turbosysteem. Alle modelvarianten voldoen aan de Euro 6d emissienorm.
 • 8-traps Steptronic automaat standaard voor alle motorvarianten. BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving standaard of optioneel voor drie motorvarianten.
 • Optionele Integral Active Steering biedt betere assistentie tijdens het manoeuvreren op lage snelheid. Achterwielophanging met luchtvering met automatische niveauregeling is standaard. Optioneel: adaptieve luchtvering voor en achter, adaptieve wielophanging, Executive Drive met actieve rolstabilisatie.
 • Nieuwe rijhulpsystemen en uitgebreide functies vormen opmars naar autonoom rijden: Lane Departure Warning – onderdeel van de optionele Driving Assistant – heeft nu ook een ‘lane return’-functie. Steering and Lane Control Assistant (onderdeel van het optionele Driving Assistant Professional) omvat nu ook Active Navigation en kruispuntwaarschuwingsfuncties (nu met City-remfunctie). Optionele Active Cruise Control met Stop & Go functie heeft nu ook adaptieve Distance Control.
 • 3D visualisatie van de omgeving toont verkeerssituaties en mogelijke acties van rijhulpsystemen in het instrumentenpaneel.
 • Optionele Parking Assistant met extra achteruitrijassistentie; BMW Drive Recorder neemt gedurende 40 seconden videobeelden op van diverse punten rondom de auto.
 • BMW Live Cockpit Professional standaard in nieuwe BMW 6 Serie Gran Turismo. BMW Operating System 7 optimaliseert intuïtief gebruiksgemak, biedt toegang tot diverse potentiële nieuwe applicaties en connectiviteitsopties, en maakt ook uitgebreide personalisatie mogelijk.
 • Functies van BMW Intelligent Personal Assistant uitgebreid; geoptimaliseerde interactie en nieuwe graphics in Control Display.
 • Debuut van BMW Maps: dit nieuwe navigatiesysteem met cloud data biedt extreem snelle en precieze berekeningen van routes en aankomsttijden. Real time traffic data wordt met zeer korte intervallen vernieuwd, bestuurder kan nu alle mogelijke termen invoeren om een bestemming te selecteren.
 • Standaard smartphone integratie biedt als aanvulling op Apple CarPlay nu ook ondersteuning van Android Auto; draadloze WiFi connectiviteit, informatie wordt getoond op Control Display, instrumentenpaneel en het optionele Head-Up Display.
 • Remote Software Upgrade zorgt voor voertuigspecifieke content en updates, zoals functie-uitbreiding van rijhulpsystemen. Updates en content is over the air te integreren in de auto. De voertuigsoftware is altijd up to date en extra digitale diensten zijn ook na aflevering te installeren.

Modelvarianten bij marktintroductie:

BMW 630i Gran Turismo

 • 4-cilinder-in-lijn benzinemotor, Mild Hybrid technologie, 8-traps Steptronic automaat.
 • Cilinderinhoud: 1.998 cm 3, maximumvermogen: 190 kW (258 pk) bij 5.000–6.500 toeren per minuut, maximumkoppel: 400 Nm bij 1.550–4.400 toeren per minuut.
 • Acceleratie 0–100 km/h: 6,5 seconden, topsnelheid: 250 km/h.
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 5,9–6,1 l/100 km, gemiddelde CO 2 emissie: 135–139 g/km,
 • emissienorm: Euro 6d.

BMW 640i Gran Turismo (BMW 640i xDrive Gran Turismo)

 • 6-cilinder-in-lijn benzinemotor, Mild Hybrid technologie, 8-traps Steptronic automaat, (BMW xDrive).
 • Cilinderinhoud: 2.998 cm 3, maximumvermogen: 245 kW (333 pk) bij 5.500–6.250 toeren per minuut,
 • maximumkoppel: 450 Nm bij 1.600–4.800 toeren per minuut.
  Acceleratie 0–100 km/h: 5,5 seconden (5,4 seconden), topsnelheid: 250 km/h (250 km/h).
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 6,8–7,0 l/100 km (7,2–7,4 l/100 km), gemiddelde CO 2 emissie: 155–160 g/km (166–170 g/km), emissienorm: Euro 6d.

BMW 620d Gran Turismo

 • 4-cilinder-in-lijn dieselmotor, Mild Hybrid technologie, 8-traps Steptronic automaat.
 • Cilinderinhoud: 1.995 cm 3, maximumvermogen: 140 kW (190 pk) bij 4.000 toeren per minuut, maximumkoppel: 400 Nm bij 1.750–2.500 toeren per minuut.
 • Acceleratie 0–100 km/h: 7,9 seconden, topsnelheid: 220 km/h.
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 4,4–4,6 l/100 km, gemiddelde CO 2 emissie: 116–120 g/km, emissienorm: Euro 6d.

BMW 630d Gran Turismo (BMW 630d xDrive Gran Turismo)

 • 6-cilinder-in-lijn dieselmotor, Mild Hybrid technologie, 8-traps Steptronic automaat, (BMW xDrive).
 • Cilinderinhoud: 2.993 cm 3, maximumvermogen: 210 kW (286 pk) bij 4.000 toeren per minuut, maximumkoppel: 650 Nm bij 1.500–2.500 toeren per minuut.
  Acceleratie 0–100 km/h: 6,1 seconden (5,9 seconden), topsnelheid: 250 km/h (250 km/h).
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 4,9–5,0 l/100 km (5,1–5,3 l/100 km), gemiddelde CO 2 emissie: 128–133 g/km (135 – 140 g/km), emissienorm: Euro 6d.

BMW 640d xDrive Gran Turismo

 • 6-cilinder-in-lijn dieselmotor, Mild Hybrid technologie, 8-traps Steptronic automaat, BMW xDrive.
 • Cilinderinhoud: 2.993 cm 3, maximumvermogen: 250 kW (340 pk) bij 4.400 toeren per minuut, maximumkoppel: 700 Nm bij 1.750–2.250 toeren per minuut.
  Acceleratie 0–100 km/h: 5,3 seconden, topsnelheid: 250 km/h.
 • Gemiddeld brandstofverbruik: 5,4–5,6 l/100 km, gemiddelde CO 2 emissie: 141–147 g/km, emissienorm: Euro 6d.

Alle genoemde cijfers met betrekking tot prestaties, het brandstof- en elektriciteitsverbruik en emissie zijn voorlopige cijfers.

Geef een antwoord