Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover biedt mindervaliden gelijke kansen

Jaguar Land Rover voegt zich bij The Valuable 500. Een internationale alliantie die uitsluiting van mindervaliden op de werkvloer tegengaat.

De grootste autofabrikant van het Verenigd Koninkrijk gaat actief onderzoeken hoe toekomstige modellen beter kunnen inspelen op de behoeften van mindervaliden. Jaguar Land Rover spreekt die belofte uit na zich te hebben aangesloten bij de The Valuable 500. The Valuable 500 bestaat uit vijfhonderd internationale bedrijven, die discriminatie van mindervaliden op de werkvloer aan de kaak stellen. Wereldwijd zijn er meer dan 1,3 miljard mensen met een fysieke of verstandelijke handicap. De organisatie is opgericht door veteraan en sociaal ondernemer Caroline Casey, die zelf blind is.

Professor Sir Ralf Speth, Jaguar Land Rover CEO, zegt:“We are proud to join The Valuable 500 because Jaguar Land Rover understands the importance of making our business and our products more inclusive. We are committed to creating experiences people love, for life – and that absolutely includes benefit disabled people.”

“It’s why we have been the presenting partner of the Invictus Games for wounded, injured and sick servicemen and women since it began in 2014. Everyone at Jaguar Land Rover is hugely passionate about that and now we pledge to do even more through The Valuable 500.”

Invictus Games in Den Haag
Jaguar Land Rover is sinds 2014 partner van The Invictus Games. Een uniek sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewond geraakte (oud-) militairen. In 2020 vinden The Invictus Games voor het eerst in Nederland plaats. Het sportevenement wordt op een nader aan te kondigen locatie in Den Haag gehouden.

Nauw samenwerken met mindervaliden
Technici van Jaguar Land Rover testten eerder al een autoportier dat automatisch opent zodra de eigenaar nadert. De technologie kan uitkomst bieden voor mensen met een lichamelijke beperking. In de toekomst wil Jaguar Land Rover mindervaliden nauw betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Voor het eerst autorijden
Om de samenwerking met Jaguar Land Rover te vieren reed Caroline Casey samen met haar zus Hilary – die oculair albinisme heeft – voor het eerst auto. Onder begeleiding van een instructeur legden zij in een Range Rover Velar het uitdagende parcours van The Land Rover Experience Centre bij Eastnor Castle in Herefordshire af.

Geef een antwoord