BMW

BMW vernieuwt modellen met ingang van de komende lente

BMW introduceert in het voorjaar van 2019 een golf van toevoegingen op de standaarduitrusting van diverse modellen en breidt de reeks leverbare fabrieksopties uit. Daarmee tilt BMW het rijplezier en de individualiteit van die modellen naar een nog hoger plan. Nieuwe designkenmerken, carrosseriekleuren en lichtmetalen wielen versterken de sportieve uitstraling van de BMW 2 Serie Coupé, BMW 2 Serie Cabrio, BMW 3 Serie Grand Turismo, BMW 4 Serie, BMW M4 Coupé (brandstofverbruik gecombineerd 9,9-10,0 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 225-227 g/km) en BMW M4 Cabrio (brandstofverbruik gecombineerd: 10,1-10,2 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 230-232 g/km). BMW Individual Composition met M Sport uitrusting maakt voortaan deel uit van het uitrustingsaanbod voor de BMW 5 Serie Sedan en BMW 5 Serie Touring.

Het aanbod van modelvarianten van de BMW X1 en BMW X2 is ook verder uitgebreid. Verder worden de uitlaatgasnabehandelingssystemen voortaan uitgebreid voorzien met een benzinepartikelfilter. In het voorjaar van 2019 verschijnt de BMW X2 M35i (brandstofverbruik gecombineerd: 6,9-7,1 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 158-161 g/km) als het vlaggenschip in de line-up van de Sports Activity Coupé. Slechts een paar maanden na de introductie van de nieuwe BMW 8 Serie Coupé en de nieuwe BMW X5 breidt BMW de keuze uit van carrosseriekleuren en lederuitrustingen voor de luxe sportauto en Sports Activity Vehicle.

BMW 2 Serie Coupé, BMW 2 Serie Cabrio, BMW 3 Serie Gran Turismo: frisse accenten verhogen de sportiviteit en elegantie.

Een element die de sportiviteit en elegantie van de BMW 2 Serie Coupé en BMW 2 Serie Cabrio verrijkt, zijn bijvoorbeeld de donkere achterlichten, die vanaf maart 2019 standaarduitrusting zijn. De high-performance BMW M2 Competition (brandstofverbruik gecombineerd: 10,0 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 227 g/km) wordt eveneens standaard van donkere achterlichten voorzien. Klanten van de BMW 2 Serie Coupé en BMW 2 Serie Cabrio die hun auto in Sport Line uitvoering bestellen, kunnen voortaan kiezen uit twee extra tweekleurige lichtmetalen 17- en 18-inchwielen.

Lichtmetalen 18-inch M wielen in tweespaaksontwerp, gespoten in mat Cerium Grey met bredere achterbanden worden standaard voor de BMW M240i Coupé (brandstofverbruik gecombineerd: 7,3 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 167 g/km) en BMW M240i xDrive Coupé (brandstofverbruik gecombineerd: 7,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 178 g/km), de BMW M240i Cabrio (brandstofverbruik gecombineerd: 7,6 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 172 g/km) en voor de BMW M240i xDrive Cabrio (brandstofverbruik gecombineerd: 8,3 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 188 g/km). Het palet carrosseriekleuren voor de bijzonder sportieve zescilinderversies van de BMW 2 Serie bevat nu ook het nieuwe Long Beach Blue metallic, terwijl de optionele interieurlijsten in mat Carbon Fibre de sportieve inslag van het interieur verhogen.

Alle Sport Line en M Sport varianten van de BMW 2 Serie Coupé en BMW 2 Serie Cabrio hebben een zwarte omlijsting van de nierengrille. Nieuw op de optielijst voor het interieur is de Dakota lederuitrusting met exclusieve stiksels. Donkere achterlichten behoren vanaf maart 2019 ook tot de standaardspecificaties van de BMW 3 Serie Gran Turismo. Auto’s met de optionele Adaptive LED koplampen zijn ook voorzien van zwarte, ingelegde delen in de koplampunits, wat het M Sport model nog aanvult met een BMW nierengrille, een siereindstuk voor de uitlaat en buitenspiegelkappen (optioneel) in hoogglans Schwarz. Verder zijn lichtmetalen Jet Black 18-inch M wielen in sterspaakontwerp en lichtmetalen 19-inch M wielen in tweespaaksontwerp met Jet Black gepolijste afwerking en bredere achterbanden als een nieuwe en exclusieve opties leverbaar voor de M Sport versies. Ook is de carrosseriekleur Mineral White leverbaar voor M Sport modellen.

BMW 4 Serie, BMW M4 Coupé, BMW M4 Cabrio: nieuwe carrosseriekleuren, lichtmetalen wielen en lederuitrustingen.
De BMW 4 Serie is vanaf maart 2019 een nog verleidelijker aanbod dankzij nieuwe mogelijkheden voor individualisering. De elegantie van de BMW 4 Serie Gran Coupé komt bijvoorbeeld bijzonder sterk tot uiting met de speciale lakkleuren van BMW Individual Aventurine Red metallic en Frozen Dark Grey metallic. De kleurenkeuze voor de 
BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio omvat nu ook Mediterranean Blue metallic. Nieuw in het aanbod van optionele uitrusting voor alle BMW 4 Serie modellen zijn lichtmetalen 18-inchwielen in tweespaaksontwerp en de tweekleurige variant Orbit Grey, plus lichtmetalen 19-inch M wielen in tweespaaksontwerp in tweekleurig Jet Black, met bredere achterbanden.

Het interieur bevat eveneens enkele nieuwe en onderscheidende accenten in de vorm van de kleur Mocha voor de optionele Dakota lederuitrusting in Sport Line, Luxury Line en M Sport auto’s en de interieurlijsten in Carbon Fibre, die leverbaar zijn in combinatie met de M Sport uitrusting. De M Sport en Sport Line varianten van de BMW 4 Serie worden voortaan standaard voorzien van zwart achterlichtglas en een omlijsting van de BMW nierengrille in hoogglans Schwarz.

Donkere achterlichten sieren voortaan ook de BMW M4 Coupé en de BMW M4 Cabrio. De BMW Individual lakkleur Frozen Dark Blue metallic is vanaf maart 2019 een optie voor de twee high-performancemodellen. Verder is de BMW M4 Coupé met M Competition pakket te bestellen met twee nieuwe tweekleurige lederopties. BMW Individual fijnkorrelig Merino vollederuitrusting is leverbaar in de combinaties Sakhir Orange/Black en Silverstone/Black.

Exclusieve dynamiek: nieuwe M Sport Individual lijn voor de BMW 4 Serie.
Een nieuwe en zeer aantrekkelijke aanvulling op de uitrustingslijnen die vanaf maart 2019 leverbaar zijn voor de BMW 4 Serie Coupé, BMW 4 Serie Cabrio en BMW 4 Serie Gran Coupé is het M Sport Individual model. Hierin werken kenmerkende M voorzieningen voor dynamisch rijplezier samen met exclusieve opties van BMW Individual. De nieuwe uitrustingslijn bevat de BMW Individual lakkleur Tanzanite Blue metallic, een M Aerodynamics pakket, BMW Individual hoogglans Shadow Line, lichtmetalen BMW Individual 19-inchwielen in V-spaakontwerp met bredere achterbanden en Variabele Sport Steering stuurinrichting. Achterwielaangedreven versies worden voorzien van M Sport wielophanging.

Onderdeel van de uitrusting die zorgt voor een sportieve en luxueuze ambiance in het interieur zijn sportstoelen voor de bestuurder en voorpassagier, uitgebreide BMW Individual lederuitrusting Merino in Opal White, verwarmbare stoelen, een met leder bekleed M stuurwiel, het verlichtingspakket en BMW Individual interieurlijsten in Piano Finish Black. De BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Gran Coupé zijn verder uitgerust met BMW Individual hemelbekleding in Anthracite. Klanten kunnen ook kiezen uit een ruim aanbod van opties als het gaat om carrosseriekleuren, lichtmetalen wielen, lederuitrustingen en interieurlijsten.

BMW 5 Serie: BMW Individual Composition met M Sport uitrusting.
Een verfijnde selectie van zeer exclusieve design- en uitrustingsdetails onderscheidt de BMW Individual Composition met M Sport uitrusting, die vanaf maart 2019 leverbaar is voor de BMW 5 Serie Sedan en BMW 5 Serie Touring. De nieuwe optie omvat BMW Individual lakwerk in Azurite Black metallic, Carbon Black metallic, Champagne Quartz metallic, Almandine Brown metallic en Rhodonite metallic, lichtmetalen 20-inchwielen van BMW Individual, uitgebreide BMW Individual lederuitrusting Merino in Tartufo, Caramel of Smoke White, comfortstoelen met actieve stoelventilatie, een met leder bekleed BMW Individual instrumentenpaneel, BMW Individual hemelbekleding in Anthracite en BMW Individual interieurlijsten.

De opties voor het exterieur en interieur vormen een mooie combinatie met het M Aerodynamics pakket, M Sport ophanging, M Sport remsysteem, met leder bekleed M stuurwiel, verlichte M instaplijsten, BMW Individual hoogglans Shadow Line uitvoering en spijlen van de nierengrille in hoogglans Black. Dit uitrustingspakket omvat verchroomde trapeziumvormige siereindstukken van de uitlaat en optionele sfeerverlichting.

BMW 8 Serie Coupé met rijkere variatie aan lakkleuren en lederuitrustingen.
Het opvallende ontwerp en de luxueuze interieurambiance van de nieuwe BMW 8 Serie Coupé kunnen vanaf het voorjaar van 2019 nog preciezer op de persoonlijke stijl van de eigenaar worden afgestemd dankzij het bredere aanbod van carrosseriekleuren en lederuitrustingen. Het gamma carrosseriekleuren is uitgebreid en bevat nu de BMW Individual lakkleuren Aventurine Red metallic en Tanzanite Blue metallic en de speciale lakkleuren Brilliant White metallic, Frozen Dark Brown metallic, Frozen Arctic Grey metallic, Frozen Cashmere Silver metallic, Frozen Dark Silver metallic, Frozen Brilliant White metallic en Pure Metal Silver metallic.

Ondertussen spreekt de fijnkorrelige BMW Individual Merino vollederuitrusting klanten aan die zoeken naar een bijzonder exclusief gevoel voor het interieur van hun BMW. Het kan worden besteld in Black, Ivory White en Cognac, evenals in de combinaties Fiona Red/Black, Tartufo/Black, Ivory White/Tartufo en Midnight Blue/Black. Ook nieuw op de optielijst zijn fijnhouten BMW Individual interieurlijsten in hoogglans Black Ash Silver Effect.

BMX X5: nieuwe exterieurkleuren en lederuitrustingen.
Het aanbod aan carrosseriekleuren en lederuitrustingen voor de nieuwe BMW X5 wordt in het voorjaar van 2019 verder uitgebreid. Voor deze Sports Activity Vehicle is de keuze dan Sophisto Grey Briljant Effect metallic en Terra Brown metallic en BMW Individual lakkleuren Ruby Black metallic, Pyrite Brown metallic, Ametrine metallic en Tanzanite Blue metallic.

Een selectie van aanvullende opties helpt klanten hun persoonlijke smaak te geven aan het interieur van de nieuwe BMW X5. Nieuwe opties zijn de uitgebreide BMW Individual lederuitrusting Merino in de combinatie Ivory White/Midnight Blue en de fijnkorrelige BMW Individual Merino vollederuitrusting in Black, Ivory White, Tartufo, Coffee en Ivory White/Midnight Blue. Vanaf april 2019 zijn ook BMW Individual interieurlijsten in verfijnd Fineline Black hout met aluminium inleg als optie leverbaar.

Verkoop van BMW X2 M35i van start; BMW X1 xDrive20i, BMW X2 xDrive20i en BMW X1 xDrive 25i nu met benzinepartikelfilter.
De BMW X2 krijgt in het voorjaar van 2019 een nieuw topmodel. De introductie van de BMW X2 M35i verenigt het extraverte design met een extreem krachtige viercilinder benzinemotor. De nieuwe 2,0-litermotor met M TwinPower turbotechnologie heeft een maximumvermogen van 225 kW (306 pk) en een maximumkoppel van 450 Nm. De BMW X2 M35i accelereert van 0 naar 100 km/u in 5,0 seconden.

De vermogensoverdracht verloopt via een 8-traps Steptronic Sport transmissie en BMW xDrive intelligente vierwielaandrijving. Een M Sport remsysteem en mechanisch M Sport differentieel op de vooras dragen ook bij aan het opvallend sportieve karakter van de topversie van de BMW X2.

Ook andere benzinevarianten van de BMW X1 en BMW X2 laten vanaf maart 2019 een lagere uitstoot noteren. De BMW X1 xDrive20i (brandstofverbruik gecombineerd: 6,7 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 152 g/km), BMW X2 xDrive20i (brandstofverbruik gecombineerd: 6,5-6,7 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 147-152 g/km) en BMW X1 xDrive25i (brandstofverbruik gecombineerd: 6,8 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 155 g/km) worden voorzien van een benzinepartikelfilter om de deeltjesemissie verder te verminderen.

Rijswijk, 15 januari 2019


* Alle modellen leverbaar vanaf de start van de productie in maart / april 2019 (BMW X5)

Alle cijfers met betrekking tot prestaties, brandstof en emissies zijn onder voorbehoud.

Gegevens over brandstofverbruik, CO2-uitstoot, elektriciteitsverbruik en bereik zijn vastgesteld in overeenstemming met de

voorgeschreven meetprocedure Verordening (EU) 2007/715. De cijfers hebben betrekking op een voertuig met basisuitrusting in

Duitsland, de uiteenlopende waarden houden rekening met verschillen in de geselecteerde wiel- en bandenmaat en optionele

uitrusting.

Geef een antwoord