BMW

V8-motor voor nieuwe BMW 8 Serie Coupé: een meesterwerk van de motorenfabriek in München

De nieuwe BMW 8 Serie Coupé rolt inmiddels van de productielijn van de BMW fabriek in Dingolfing. BMW bouwt de motor voor de meest dynamische variant in de hoofdfabriek van BMW in München, de bakermat van de productievestigingen.

De V8-motor voor de BMW M850i xDrive Coupé (gecombineerd brandstofverbruik: 10,0-10,5 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 228-240 g/km) is een waar technisch meesterwerk. De 4,4-litermotor, met een vermogen van 390 kW (530 pk), voor het BMW M Performance model wordt gebouwd in de motorenfabriek van BMW Group in München, een historische locatie waar de nieuwste hightech processen en het hoogwaardige vakmanschap van zeer ervaren experts een productieproces vormen dat zich kenmerkt door de hoogste graad van kwaliteitsbewustzijn. Daardoor biedt elke geproduceerde motor een bijzonder aangename rijervaring met een fascinerende combinatie van sublieme souplesse en de sportiviteit van een raceauto.

Het uitzonderlijke karakter van de nieuwe V8-motor wordt weerspiegeld in het productieproces in de motorenfabriek in München. Voor de productie van de sportieve motor maakt BMW veel gebruik van het hoogwaardige vakmanschap van hooggekwalificeerde specialisten die elke motor individueel door het productieproces begeleiden. Het motorblok, het carter en de cilinderkoppen van de nieuwe V8-motor worden vanuit de aluminiumgieterij van BMW Group in Landshut geleverd aan de motorenfabriek in München.

Vervolgens wordt de V8 verder afgebouwd met de hoogste graad van precisie. Tijdens de productie wordt alle kwaliteit gerelateerde informatie bewaard, zoals klepspeling en aanhaalmomenten van bouten. Uitwisseling van die gegevens zorgt ervoor dat de juiste gereedschappen worden gebruikt en de juiste aanhaalmomenten worden gehanteerd op elk station van de productielijn. Verder wordt aan alle belangrijke componenten, zoals lagerschalen, zuigerstangen en cilinderkoppen, een unieke code toegewezen. Daarmee is elke component te volgen, vanaf de ontvangst tot aan de montage in de motor.

Met de productie van de nieuwe V8-motor in München onderstreept BMW Group het belang dat het concern hecht aan kwalitatief hoogwaardige productie. BMW benut de deskundigheid van specialisten op het gebied van bijzonder efficiënte en complexe motoren in de fabriek in München ook voor de productie van zowel de huidige zes- en achtcilindermotoren voor de modellen van BMW M als voor de twaalfcilindermotoren voor de BMW M760Li xDrive en modellen van Rolls-Royce. Daarmee voldoen de motoren gegarandeerd aan de hoogste kwaliteitseisen en worden ze compromisloos gebouwd zodat ze aan de vereisten voor uitzonderlijke prestaties voldoen en maximaal rijplezier bieden, zoals in de nieuwe BMW M850i xDrive Coupé.