Citroën

Citroën onthult nieuwe SUV C5 Aircross ‘made in Europe’: een bijzonder veelzijdige en comfortable SUV

Citroën onthulde de Europese versie van de nieuwe SUV C5 Aircross en zet daarmee haar internationale SUV-offensief voort. Gericht op de verwachtingen van de klant biedt de C5 Aircross ongekend comfort en ruimte. Met het Citroën Advanced Comfort®-programma is de nieuwe SUV C5 Aircross de meeste modulaire en comfortabele SUV in zijn segment. Met de Progressive Hydraulic Cushions® en de Advanced Comfort-stoelen is de vering en daarmee het comfort geheel à la Citroën. De modulariteit is uniek met drie losse, verschuifbare, neerklapbare en kantelbare stoelen achterin en een Best in Class inhoud van de bagageruimte van 580 tot 720 liter. Hij is modern en technologisch geavanceerd met 20 rijhulpsystemen, waaronder de Highway Driver Assist voor autonoom rijden op niveau 2, of Grip Control met Hill Assist Descent, en met zes connectiviteitstechnologieën, waaronder het draadloos opladen van smartphones. Tevens zijn er diverse personaliseringsmogelijkheden met maar liefst 30 kleurcombinaties voor het exterieur. De nieuwe SUV C5 Aircross wordt in Frankrijk geproduceerd in Rennes La Janais, en verschijnt eind 2018 in Europa en de rest van de wereld op de markt. Het is de eerste auto van Citroën die eind 2019 leverbaar is als plug-in hybride (PHEV) versie.

Na de C3 Aircross, een groot succes met meer dan 70.000 verkochte auto’s, daarna de C5 Aircross, gelanceerd in China en met de verkoopteller nu al op 35.000 stuks, en ten slotte de C4 Aircross die eind april voor het eerst verscheen op de Autosalon van Beijing, zet Citroën haar internationale SUV-offensief voort met de onthulling van de Europese variant van de C5 Aircross.

DE NIEUWE SUV C5 AIRCROSS: DE MEEST COMFORTABELE EN MODULAIRE SUV IN ZIJN SEGMENT
Deze ambassadeur van het Citroën Advanced Comfort®-programma onderscheidt zich door het comfort en de invulling van de ruimte aan boord. Het typisch Citroën totaal comfort-concept is vernieuwend met twee grote innovaties, namelijk de Citroën-ophanging met Progressive Hydraulic Cushions® en de Advanced Comfort-stoelen, die trillingen optimaal filteren en ongeëvenaard rijcomfort bieden aan alle inzittenden. Ook de modulariteit is uniek in dit segment en het resultaat van de ongekende knowhow van Citroën in het MPV-segment. Opvallend zijn de drie losse, verschuifbare, neerklapbare en verstelbare stoelen achterin en de Best in Class bagageruimte met een inhoud die varieert van 580 tot 720 liter.

DE NIEUWE SUV C5 AIRCROSS: DE MODERNE EN GEAVANCEERDE NEXT GENERATION SUV
De nieuwe SUV C5 Aircross gaat met zijn tijd mee en is uitgerust met een digitaal TFT-instrumentenpaneel van 12,3’’ en een 8’’ tablet met capacitief touchscreen. Verder beschikt hij over 20 van de allernieuwste rijhulpsystemen, zoals de Highway Driver Assist voor autonoom rijden op niveau 2, en nog eens zes geavanceerde connectiviteitstechnologieën. Hij is optimaal verbonden en biedt draadloos opladen via inductie, en niet te vergeten ConnectedCAM Citroën®. Met zuinige en krachtige benzine- en dieselmotoren van 130 pk tot 180 pk en de nieuwe automatische transmissie EAT8.
De C5 Aircross wordt eind 2019 het eerste Citroën-model met de hybride plug-in technologie PHEV.

DE NIEUWE SUV C5 AIRCROSS: EEN UNIEKE PERSOONLIJKHEID IN ZIJN SEGMENT
De nieuwe SUV C5 AIRCROSS onderscheidt zich met zijn sterke persoonlijkheid door een unieke, energieke en zelfverzekerde houding. Hij is 4,50 m lang, robuust en gespierd, een echte krachtpatser met een positief voorkomen. Hij valt op in het SUV-segment door sprekende grafische elementen zoals de Airbumps®, de grote wielen met een diameter van 720 mm, een vrije hoogte van 230 mm, en karakteristieke dakdragers. Het interieur biedt bescherming en ruimte, dankzij het nadrukkelijk horizontaal uitgevoerde dashboard, de goed omsluitende en in hoogte verstelbare stoelen die een uitstekend zicht op de weg bieden, de royale middenconsole en het gebruik van comfortabele materialen. Net als de meest recente modellen van Citroën, biedt de C5 Aircross een groot aantal personliseringsopties, met voor het exterieur zeven carrosseriekleuren met 30 combinatiemogelijkheden, een zwarte tweekleurige afwerking voor het dak en drie kleurenpakketten met gekleurde inzetstukken op de voorbumper, op de Airbumps® onderaan de voorportieren en onder de dakdragers. Daarnaast is er keuze uit vijf interieurambiances, die ieder op zich zorgen voor een lichte en warme sfeer in een trendy ‘casual chic’ stijl.

Vooralsnog zijn voor Nederland 2 benzinemotoren [130 pk en 180 pk automaat] en 2 dieselmotoren [130 pk en 160 pk] voorzien. Exacte motorisaties en specificaties voor de Nederlandse markt worden later dit jaar bekendgemaakt.

“Met trots presenteer ik de nieuwe SUV C5 Aircross. Hij wordt geproduceerd in het Franse Rennes en zal wereldwijd in zo’n 92 landen worden verkocht. Een Next Generation SUV die het onlangs vernieuwde Citroën-gamma compleet maakt en zich op het belangrijke SUV-segment richt met de volledige merkidentiteit: comfort, modulariteit en design. De nieuwe SUV C5 Aircross is het nieuwe vlaggenschip van Citroën en een belangrijk modelvoor internationale groei van het merk.” Linda Jackson, algemeen directeur Citroën

IN HET KORT: DE NIEUWE SUV CITROËN C5 AIRCROSS IS:

  • De meest comfortabele en modulaire SUV in zijn segment, ambassadeur van het Citroën Advanced Comfort®-programma met een wielophanging met Progressive Hydraulic Cushions® en Advanced Comfort-stoelen, drie individuele, verschuifbare, neerklapbare en kantelbare stoelen achterin en een Best in Class inhoud van de bagageruimte.
  • Een moderne en geavanceerde Next Generation SUV met 20 rijhulpsystemen, zoals Highway Driver Assist, een grote stap vooruit in de richting van autonoom rijden, en zes connectiviteitstechnologieën.
  • Een SUV met een uniek design, qua vormgeving 100% SUV met zijn grote wielen, verhoogde bodemvrijheid en beschermende zijpanelen, en qua ontwerp 100% Citroën met zijn uitgesproken karakter, grafische elementen en talloze personaliseringsmogelijkheden.

TECHNISCHE GEGEVENS
Lengte: 4.500 mm
Breedte: 1.840 mm
Hoogte: 1.670 mm (met dakdragers)
Wielbasis: 2.730 mm
Vrije hoogte: 230 mm
Diameter van de wielen: 720 mm
Inhoud bagageruimte: 580 tot 720 l, en tot maximaal 1630 l met neergeklapte stoelen

Geef een antwoord