Volkswagen

Wereldprimeur nieuwe Volkswagen Touareg in Peking

Volkswagen onthult op 23 maart in Peking de gloednieuwe Touareg. De derde generatie Touareg is in alle opzichten het toonbeeld van kracht, dankzij een expressief design, innovatieve technologieën en dynamische handling. Niet voor niets onthult Volkswagen de nieuwe Touareg in China: het is ‘s werelds snelst groeiende SUV-markt én de grootste markt voor Volkswagen.

De Touareg is het topmodel van Volkswagen en zijn nieuwe design getuigt van een krachtige maar eleganteinborst. Een breed pakket aan innovatieve assistentiesystemen zorgt voor maximale veiligheid en comfort. Eén van de grootste digitale instrumentariums in deze klasse – de Innovision Cockpit – biedt een geheel nieuw niveau aan infotainment. De aandrijflijnen, luchtvering, achterwielbesturing en rolstabilisatie garanderen een ongekende rijervaring.

Succesverhaal

Met deze derde -generatie Touareg schrijft Volkswagen een nieuw hoofdstuk van een succesverhaal. Het segment van exclusieve, grote SUV’s is momenteel één van de snelst groeiende klassen in de wereldwijde auto-industrie. Naar verwachting zal het volume in deze klasse in bijvoorbeeld China rond 2023 zijn verdubbeld.

Sinds de Touareg in 2002 werd gelanceerd, heeft Volkswagen ongeveer een miljoen exemplaren van het model geproduceerd. Zowel onroad als offroad en in zware rallybeproevingen staat hij sindsdien zijn mannetje. Tot de absolute hoogtepunten in zijn carrière behoren de overwinningen in de Dakar Rally, in 2009, 2010 en 2011.

De wereldprimeur voor de nieuwe Touareg vindt op 23 maart aanstaande plaats in Peking.

Geef een antwoord