Mazda

Vernieuwde Mazda MX-5 Roadster en RF

De vernieuwde Mazda MX-5 is vanaf deze week leverbaar in Nederland in zowel de Roadster als de RF uitvoering. De best verkochte roadster aller tijden is nu beschikbaar met meer opties, meer carrosseriekleuren, meer comfort- en veiligheidsvoorzieningen en in meer uitrustingsniveaus. Bovendien is er een speciale gelimiteerde versie leverbaar onder de naam Sakura.

Met een combinatie van fraai design en het prettige Jinba Ittai gevoel van eenheid tussen auto en bestuurder won de Mazda MX-5 in 2016 als allereerste auto ooit tegelijkertijd zowel de World Car of the Year als de World Car Design of the Year award. De Mazda MX-5 RF beleefde zijn wereldpremière in 2016, waarbij deze legendarische, lichtgewicht sportauto een compleet nieuwe persoonlijkheid kreeg. Met de op de soft-top van de vierde generatie gebaseerde inklapbare hard-top van de RF is de rijbeleving van de MX-5 voor een breder publiek toegankelijk gemaakt.

Design – meer keuzemogelijkheden*

De nieuwe modellen van 2018 hebben nog steeds hun eigen MX-5 persoonlijkheid maar bieden nu een vernieuwde keuze aan carrosseriekleuren. Beide modellen worden leverbaar in Soul Red Crystal, Eternal Blue en Snowflake White Pearl, terwijl Machine Gray ook leverbaar wordt op de vernieuwde MX-5 Roadster. Bij de vernieuwde MX-5 RF kan optioneel worden gekozen voor een tweekleurig zwart dak voor de unieke, opklapbare hard-top. Als de hard-top wordt geopend, verdwijnen de twee dakpanelen en de achterruit uit het zicht en blijven (anders dan bij alle andere hardtopmodellen op de markt) de stijl en de daksectie op hun plaats, waardoor het elegante druppelvormige silhouet van de RF behouden blijft. De inzittenden kunnen met het dak dicht genieten van de rust en veiligheid van een sportcoupé. Nu meer dan ooit, omdat beide vernieuwde MX-5 versies een reeks verbeteringen hebben ondergaan, waaronder extra isolatie voor een lager geluidsniveau in de auto, beter afleesbare meters en stoelverwarming.

Rijprestaties – intensere Jinba Ittai rijervaring

De ontwikkelaars van de vierde generatie MX-5 en MX-5 RF streefden naar een intensere vorm van de Jinba Ittai rijervaring door auto’s te bieden die in elke situatie precies doen wat de bestuurder wil en tegelijkertijd het unieke gevoel van vrijheid bieden dat je in een roadster met open kap tot op je botten voelt. Het komt erop neer dat de band van dit soort auto’s met hun bestuurder in de loop van de tijd steeds sterker wordt.

De vernieuwde MX-5 en MX-5 RF vergroten het rijplezier met verbeterde Jinba Ittai kernwaarden zoals de perfecte 50:50 gewichtsverdeling over de vóór- en achterkant, die vanaf het allereerste begin kenmerkend is geweest voor de MX-5. Zo versoepelen en verzachten de nieuwe instellingen van de schokdempers achter en de stuurbekrachtiging het rijgedrag, terwijl de betere isolatie van de rijgeluiden ervoor zorgt dat je meer kan genieten van het heerlijke, typische MX-5 motorgeluid.

Aanpassingen gamma*

 • Versies met de 2.0 SKYACTIV-G 160 zijn vanaf nu ook leverbaar als TS en TS+;
 • De lijst met leverbare i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologieën wordt voor de vernieuwde MX-5 en MX-5 RF in GT-M uitvoering standaard uitgebreid met Adaptive High Beam Control (HBC), automatisch dimmende LED-verlichting. HBC verbetert het zicht in het donker met LED-modules in iedere koplamp die onafhankelijk in- of uitgeschakeld worden om andere weggebruikers niet te verblinden;
 • Om het brandstofverbruik en de bijbehorende CO2-emissie verder te reduceren zijn het i-stop start-stopsysteem en i-ELOOP, Mazda’s slimme regeneratieve remsysteem, vanaf nu standaard beschikbaar op alle Roadster en RF modellen met de 2.0 SKYACTIV-G 160 motor;
 • Nappa lederen bekleding in de kleur ‘Chroma Brown’ nu ook optioneel leverbaar op de softtop;
 • MX-5 RF blijft leverbaar met zestraps automaat in combinatie met 2.0 SKYACTIV-G 160;
 • Sports Pack blijft beschikbaar voor 2.0 SKYACTIV-G 160 6MT GT-M:
  • Recaro-sportstoelen Alcantara®/Leer met rode bies;
  • Strut tower bar;
  • Bilstein-sportonderstel.

Speciale gelimiteerde versie MX-5 Sakura

Van de MX-5 Roadster met 1.5 SKYACTIV-G 131 komt er een nieuwe speciale versie met kersenrode ‘Dark Cherry’ softtop en een nappa lederen ‘Tan’ interieur: de Mazda MX-5 Sakura. Sakura, de Japanse kersenbloesem, staat symbool voor (het genieten van) het leven, mooi en kort (net als de bloesem). De sfeer om te genieten van het leven is iets wat uitstekend past bij de Mazda MX-5. De bijzondere kleur van de kap geeft de auto een persoonlijke touch, In het interieur valt meteen de nieuwe bekleding op, een lichtbeige kleur die nog niet eerder in Nederland leverbaar was. Dit is een hoogwaardige Nappa lederen bekleding in de kleur ‘Tan’ met fraaie stiksels, die de auto nog meer cachet en distinctie geeft. Daarnaast is deze speciale MX-5 uiteraard uitgerust met de nodige luxe, waaronder het 7-inch touchscreen waarmee de inzittenden op elk moment hun favoriete muziek kunnen afspelen via negen Bose®-luidsprekers. Mazda heeft eveneens het veiligheidsniveau naar een nog hoger plan gebracht door toepassing van Lane Departure Warning, dat in de gaten houdt dat de auto niet onbedoeld zijn rijbaan verlaat.

De speciale uitvoering is vanaf nu op de Nederlandse markt beschikbaar in een gelimiteerde oplage van 25 stuks, met een genummerde badge tussen de voorstoelen en een genummerde sleutelhanger, voor een prijs van € 36.590,-, inclusief metallic lak. Voor Machine Gray geldt een meerprijs van € 200,-.

Uitrusting Mazda MX-5 Sakura, als TS+, plus:

 • Smart Keyless Entry;
 • Bose® premium-audiosysteem met 9 speakers;
 • Geïntegreerd navigatiesysteem;
 • 16-inch lichtmetalen velgen Bright Dark;
 • Buitenspiegels in exterieurkleur;
 • Parkeersensoren achter;
 • Adaptieve bochtenverlichting (AFLS).

* Beschikbaarheid afhankelijk van uitrustingsniveau en markt.

Geef een antwoord