Mazda

Mazda verkoopt opnieuw meer auto’s in Nederland

Mazda heeft in Nederland het afgelopen jaar opnieuw meer auto’s verkocht dan het jaar daarvoor. Totaal werden er 9.556 Mazda’s op naam gezet, een stijging van 9 % ten opzichte van 2016, daar waar de markt op + 8 % uitkwam. Het is het grootste verkoopvolume van Mazda in Nederland sinds 2004. Samen met zes andere merken in de top 20 wist Mazda een groei van het marktaandeel te realiseren, dat nu op 2,31 % staat, de hoogste score sinds het jaar 2000. De totale automarkt in Nederland eindigde op 414.538 stuks.

De belangrijkste bijdrage aan dit succes werd geleverd door de CX-5, waarvan er 3.689 werden verkocht, een absoluut record sinds de introductie van het model in 2012 en een stijging van 21 % ten opzichte van het jaar 2016.

De op één na best verkochte Mazda in Nederland is de CX-3, die 2017 afsloot met 2.131 eenheden. Vlak daarachter doet de Mazda2 het nog steeds bijzonder goed met 2.057 verkochte eenheden. Ook de MX-5 deed relatief gezien een mooie duit in het zakje. Hoewel de nieuwste versie al weer in augustus 2015 op de markt kwam en dat jaar afsloot met 157 registraties steeg de verkoop van de best verkochte roadster aller tijden toch nog eens naar 190 stuks, mede dankzij de nieuwe MX-5 RF. Het totaal betekent maar liefst 111 eenheden meer dan de nummer twee in het segment, de Fiat 124 Spider.

Mazda doet het niet alleen goed in de particuliere markt. Ook zakelijk gaat het het merk voor de wind in Nederland, het aantal zakelijke registraties steeg met maar liefst 30 %.

Het Mazda-dealernetwerk leverde een belangrijke bijdrage aan de stijgende verkopen in Nederland. In het afgelopen jaar werden contracten getekend met een aantal nieuwe en enthousiaste partijen en hebben veel dealers hun bedrijven intern verder verbeterd en voorzien van de nieuwe Visual Identity van Mazda, om mee te gaan met de kwaliteitsslag die het merk op dit moment aan het maken is. Mazda kent in Nederland thans 39 contractpartners voor de verkoop van nieuwe auto’s, 52 verkooppunten en 23 Erkend Reparateurs.

Geef een antwoord