Bentley

Prijzenregen voor Bentley in 2017

In wederom een succesvol jaar heeft Bentley wereldwijd meer dan twintig gerenommeerde prijzen in de wacht gesleept. Ze werden aan het Britse luxemerk toegekend door een groot aantal toonaangevende publicaties en organisaties.

Vliegende start voor nieuwe Continental GT
Sinds zijn onthulling op de IAA Frankfurt in september heeft de nieuwe Bentley Continental GT al vier belangrijke onderscheidingen gewonnen. Het model werd door Top Gear Magazine geprezen om zijn techniek en geëerd met de titel ‘GT of the Year’. Volgens het tijdschrift is de Continental GT “een van de meeste complete GT’s op deze planeet”. Vooral het onverstoorbare weggedrag van de Bentley oogstte veel lof, waardoor hij volop vertrouwen geeft, aldus Top Gear Magazine, “zelfs op de lastigere stukken weg”. Interior Design Magazine sprak zijn waardering uit over het ontwerp van de nieuwe Continental GT en beloonde dat met een ‘Best of the Year’ award in de categorie ‘Automotive Overall Design’. Andere tijdschriften die prijzen uitreikten aan de Continental GT waren onder meer Robb Report in Duitsland (‘Best Gran Turismo Sports Car’) en het Chinese Target (‘Best Luxury Auto’).

De Bentayga zet zijn succes voort
Twee jaar na zijn marktintroductie wordt de Bentley Bentayga nog steeds overladen met onderscheidingen. Sterker nog, met zeven awards in 2017 is de Bentayga dit jaar de meest geprezen Bentley. De luxe-SUV kreeg de titel ‘SUV of the Year’ van Robb Report. Redacteur Robert Ross schreef: “Als voor luchtpassagiers een privéjet het allerbeste biedt, dan is de Bentayga daar het vierwielige equivalent van. We kunnen er gewoonweg niet omheen dat de Bentley met grote voorsprong de winnaar is.” Verder werd de Bentayga Diesel door het Britse tijdschrift Autocar beloond met de prestigieuze ‘Star Award’. Testredacteur Matt Saunders zei daarover: “Deze auto steekt met kop en schouders boven alles uit in zijn rol als volmaakte en complete luxe-SUV. We zullen niet verbaasd zijn als hij dat over vijf jaar, als er mogelijk concurrenten op de markt zijn gekomen, nog steeds doet.” De Bentayga werd ook uitgeroepen tot ‘Luxury SUV of the Year’ door Wheels Middle East en tot ‘Best Large Premium SUV’ tijdens de Middle East Car of the Year awards.

Prijswinnende Mulsanne
Het vlaggenschip van Bentley, de Mulsanne, won in 2017 vier belangrijke prijzen, waaronder ‘Best Autonomous Car’ van GQ. De jury zei over de Extended Wheelbase: “De beste manier om te reizen zonder zelf achter het stuur te zitten, is achter in de verlengde variant van de toch al ruime Mulsanne. De Bentley is een van de weinige auto’s die zich met recht een vlaggenschip mag noemen.”

Een topbedrijf om voor te werken
Walpole, een organisatie waarbij tweehonderd Britse luxemerken zijn aangesloten, riep Bentley uit tot ‘Luxury Maker of the Year’. Daarbij kreeg de autofabrikant uit Crewe de ‘Top Employer’ award van het Top Employer’s Institute en werd zijn opleidingsprogramma vier keer onderscheiden, waaronder drie keer tijdens de School Leaver’s Awards.

Overzicht prijzen

Nieuwe Continental GT

 • BBC Top Gear Magazine – GT of the year (Verenigd Koninkrijk)
 • Target – Best Luxury Auto (China)
 • Robb Report – Best Gran Turismo Sports car (Duitsland)
 • Interior Design – Automotive Overall Design (Verenigde Staten)
 • Robb Report Lifestyle* – Best of the Best 2017 (China)

Bentayga

 • Autocar – Five Star Car (Verenigd Koninkrijk)
 • Robb Report – Best of the Best 2017, Collector’s SUV (Rusland)
 • Robb Report – SUV of the Year (Verenigde Staten)
 • Wards Auto – 10 Best Interiors (Verenigde Staten)
 • EVO – Luxury SUV of the Year for 2016 (Midden-Oosten)
 • Wheels – Best Luxury SUV (Midden-Oosten)
 • MECOTY –  Best Large Premium SUV (Midden-Oosten)

Mulsanne

 • Octane – Luxury car of the year (Verenigd Koninkrijk)
 • GQ – Best autonomous car (Verenigd Koninkrijk)
 • Tencent Auto – 2017 TTA Imported Premium Luxury Car (China)
 • Car & Driver Magazine – 10 Best Cars (China)

Bentley Motors

 • Top Employers’ Institute – Top Employer (Verenigd Koninkrijk)
 • School Leavers’ Awards – Job Satisfaction (Verenigd Koninkrijk)
 • School Leavers’ Awards – Medium-Sized School-Leaver Intake (Verenigd Koninkrijk)
 • School Leavers’ Awards – Best Advanced Apprenticeship (Verenigd Koninkrijk)
 • School Leavers’ Awards – Top Employer Automotive (Verenigd Koninkrijk)
 • Walpole – Luxury Maker of the year (Verenigd Koninkrijk)

* Vorige generatie Continental GT

Geef een antwoord