Lexus

Vernieuwde Lexus CT 200h: efficiënte luxe hybride

De Lexus CT 200h – geïntroduceerd in 2010 op de Autosalon van Genève – is ’s werelds eerste Full Hybrid in het compacte premium-segment. Sinds de marktintroductie een jaar later heeft Lexus wereldwijd ruim 300.000 exemplaren van de CT 200h verkocht, waarvan circa 75.000 stuks in Europa. Hiermee is het een van de succesvolste hybride modellen van Lexus.

De vernieuwde Lexus CT 200h behoudt zijn sterke punten, zoals zijn betrouwbaarheid en lage verbruik. De 5-deurs premium hatchback kent echter een vernieuwd, dynamischer exterieurdesign dat het rijplezier dat de auto biedt beter benadrukt.

De Lexus CT 200h is te herkennen aan zijn modernere en scherpere voorzijde, mede dankzij het nieuwe, stijlvollere design van Lexus’ bekende ‘spindle grille’. De horizontale spijlen hiervan zijn verdwenen, evenals de geïntegreerde bumper die zich net onder het Lexus logo bevond en door de grille liep. De scherp gelijnde behuizing van de mistlampen is voortaan uitgevoerd in een metallic grijze kleur. Boven de nieuwe LED-koplampen bevindt zich de pijlvormige dagrijverlichting.

Achter vallen de nieuwe L-vormige LED-achterlichten op. Die geven de CT 200h een sportievere uitstraling en maken hem optisch breder. Ook de richtingaanwijzers zijn voorzien van LED-technologie. Behalve dat ze de herkenbaarheid van de CT 200h versterken, zijn ze ook beter te zien voor andere weggebruikers. De onderzijde van de achterbumper is voortaan uitgevoerd in metallic zilver en zwart.

De Lexus CT 200h is leverbaar met keuze uit lichtmetalen 15-, 16- en 17-inch wielen. Nieuw zijn de 16-inch wielen met tien spaken en donkergekleurde accenten.

De Lexus CT 200h biedt een van de comfortabelste interieurs in zijn klasse. Dit is te danken aan de hoge kwaliteit van de toegepaste materialen, de prettig aanvoelende oppervlakken hiervan en de gebruiksvriendelijkheid. Nieuw is een grotere display (10,3 in plaats van 7 inch) voor het Lexus Navigation System. Verder kan de klant kiezen uit meerdere nieuwe kleurencombinaties.

Connectiviteit- en entertainmentfuncties omvatten onder meer USB-aansluitingen en MirrorLink. De typisch Japanse gastvrijheid – Omotenashi – van de CT 200h komt tot uiting in onder meer de warme welkomstverlichting.

De ‘spindle grille’ van de Lexus CT 200h F SPORT LINE kent een exclusief design. Deze sportiefste versie is verder te herkennen aan de zwarte accenten, zowel aan de voor- als aan de achterzijde.

De nieuwe CT 200h F SPORT LINE is leverbaar in een nieuwe two-tone kleurencombinatie en met de keuze uit de nieuwe opvallende kleuren Solar Flare en Sapphire Blue. Voor het interieur is een nieuwe two-tone ledercombinatie leverbaar. Lexus’ befaamde Takumi Craftsmanship komt onder meer terug in het ornament in Naguri-stijl dat is voorbehouden aan de CT 200h F SPORT LINE.

De Lexus CT 200h is uitgerust met een 1,8-liter benzinemotor in combinatie met een elektromotor (zonder stekker!). Het systeemvermogen bedraagt 100 kW (136 pk). De CT 200h realiseert een opmerkelijk laag brandstofverbruik van slechts 3,6 l/100 km. ANWB en Natuur en Milieu hebben de Lexus dan ook uitgeroepen tot een van de zuinigste benzineauto’s op de markt (Top 10 Zuinige auto’s, benzine middelgroot, oktober 2017). De CO2-uitstoot bedraagt slechts 82 g/km.

De CT 200h biedt het befaamde hoge comfortniveau van Lexus, maar in combinatie een dynamische rijervaring. Dit is mede dankzij de hoge stijfheid van de carrosserie en het lage zwaartepunt van het voertuigplatform. Het stuurgevoel is verbeterd door aanpassingen aan de elektronische stuurbekrachtiging.

De Lexus CT 200h is leverbaar met de actieve veiligheidssystemen van Lexus Safety System+. Dit uitgebreide pakket bestaat uit een Pre-Collision System (PCS), Adaptive Cruise Control, Lane Departure Alert (LDA) met stuurcorrectie, Automatic High Beam (AHB) en Road Sign Assist (RSA).

Geef een antwoord