Seat

SEAT Arona van start met exclusieve Launch Editions

De SEAT Arona komt eraan; de Nederlandse prijzen van de nieuwe SUV in het compacte crossover-segment zijn nu bekend. De SUV ‘made in Barcelona’ is in diverse extra aantrekkelijke Launch Editions nu bestelbaar vanaf € 22.290. Naast een riante meeruitrusting ten opzichte van de reguliere Arona-uitvoeringen die later volgen zijn de Launch editions dit jaar ter introductie extra scherp geprijsd.

De SEAT Arona beleefde in september zijn publieksdebuut op de internationale autoshow in Frankfurt (IAA), waar hij door bezoekers van de IAA met groot enthousiasme werd ontvangen. De nieuwe, compacte SUV uit Spanje vielen veel complimenten ten deel voor zijn compacte afmetingen, de aantrekkelijke uitstraling en zijn hoogwaardige techniek waarmee hij zowel binnen als buiten de stad volledig tot zijn recht komt. Daarnaast is de compacte SUV van SEAT voorzien van vele geavanceerde connectiviteitsfeatures en assistentiesystemen die normaal gesproken alleen in grotere modellen te vinden zijn. Voorbeelden zijn Blind spot detection, Park assist (automatische inparkeerhulp), Rear cross traffic assist en Adaptive cruise control.

Arona-debuut met Launch Editions
In Nederland komt deze compacte SUV in eerste instantie beschikbaar als Launch Edition op basis van de complete Style- en Xcellence-uitvoeringen. In november breidt SEAT het programma nog verder uit met de sportieve Arona FR launch Edition. De prijslijst van de SEAT Arona start bij € 22.290 voor de 1.0 TSI 95 pk Style Launch Edition. Standaard levert SEAT daarmee al een complete auto met onder meer 16 inch lichtmetalen velgen, het Media system Colour met 5 inch touchscreen, parkeersensoren achter en cruise control. De Arona 1.0 TSI 95 pk Xcellence Launch Edition (leverbaar vanaf € 25.290) voegt daar onder meer een navigatiesysteem met een 8 inch touchscreen, Park assist (automatische inparkeerhulp), parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, Keyless entry/go en automatische airconditioning aan toe.

De Launch Editions van de nieuwe Arona zijn een voorproefje van de versies die SEAT gaat leveren en zijn ter introductie alleen dit kalenderjaar te verkrijgen. Het gemiddelde prijsvoordeel van de SEAT Arona Launch Editions ten opzichte van de modellen die in 2018 op de markt komen bedraagt ruim € 600. Daarmee bewijst SEAT dat exclusiviteit niet per se meer hoeft te kosten.

Motorengamma
Vooralsnog is de SEAT Arona verkrijgbaar met de 1.0 TSI driecilinder met 70 kW/95 pk, die standaard is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De 1.0 TSI is er ook met 85 kW/115 pk die naar keuze leverbaar is met een handgeschakelde zesversnellingsbak (meerprijs ten opzichte van 1.0 TSI 95 pk is €1.000) of een optionele zeventraps DSG-automaat met dubbele koppeling (meerprijs €1.500,-). Alle motoren voor de SEAT Arona hebben directe brandstofinjectie, een turbocompressor en een automatisch stop-startsysteem. Naast deze benzineversies levert SEAT binnen afzienbare tijd ook de nieuwe 1.5 EVO TSI, een range van TDI dieselmotoren en een TGI-versie op aardgas.

Geef een antwoord