Seat

SEAT focust tijdens IAA op nieuwe Arona, Leon CUPRA R en Amazon Alexa

SEAT heeft aan de vooravond van de IAA in Frankfurt zijn showprimeurs onthuld. De nieuwe Arona, de Leon CUPRA R en de stemgestuurde digitale diensten van Amazon Alexa vormen de highlights van SEAT tijdens de IAA in Frankfurt.

De Arona beleeft op de IAA zijn publieksdebuut en is dit jaar de derde nieuweling van SEAT, na de Leon en Ibiza. De Arona is de tweede SEAT die wordt gebouwd op het MQB A0-platform. SEAT debuteert met dit model in het segment van de compacte crossovers. De Arona onderscheidt zich binnen zijn klasse met compacte afmetingen – hoog en breed, een moderne uitstraling en dito design en hoogwaardige techniek. Bovendien beschikt hij over connectiviteitsfeatures en assistentiesystemen die doorgaans alleen in grotere modellen te vinden zijn.

Digitale cockpit
Een extra reden om de SEAT-stand te bezoeken is de digitale cockpit. SEAT gaat deze in 2018 aanbieden in de Leon en Ateca, en later in de Ibiza en Arona. Dankzij de nieuwe digitale cockpit – met een ongekend hoge resolutie – is het instrumentencluster niet alleen moderner en veelzijdiger, maar ook veel functioneler.

Koolstofvezel
De Leon CUPRA R is niet alleen de meest krachtige productieauto in de geschiedenis van SEAT, maar met een gelimiteerd productietotaal van 799 stuks ook de meest exclusieve. De nieuwe, vijfdeurs ‘hot hatch’ van SEAT is voorwielaangedreven en goed voor 228 kW/310 pk in combinatie met de handgeschakelde zesversnellingsbak (221 kW/300 pk met de zestraps DSG-automaat met dubbele koppeling). De Leon CUPRA R is voorzien van exclusieve koolstofvezel details op de voor- en achterspoiler, de zijskirts en de diffuser vóór, evenals vele koperkleurige accenten. Verder krijgt hij onder meer een adaptief onderstel, Brembo-remmen en nieuw uitlaatsysteem. Het model is er in drie lakkleuren: Midnight Black, Pyrenees Grey en de exclusieve matte lak Matt Grey. De SEAT Leon CUPRA R staat eind 2017 in de showroom.

Amazon Alexa, de persoonlijke spraakdienst
​Als eerste Europese automerk gaat SEAT de interactieve spraakdienst Alexa in zijn modellen integreren die door het Amerikaanse onlinebedrijf Amazon is ontwikkeld. Vanaf eind dit jaar is deze service beschikbaar in de Leon en Ateca en vanaf 2018 ook in de Ibiza en Arona. Amazon Alexa is een intelligente stembedieningsdienst die op vragen kan antwoorden en waarmee de bestuurder apps en apparaten met de stem kan activeren. Met Amazon Alexa kan de bestuurder bijvoorbeeld zijn persoonlijke agenda beheren, muziek zoeken, interessante plekken vinden, in real-time naar het online nieuws luisteren of de dichtstbijzijnde SEAT-dealer vinden.

Geef een antwoord