Skoda

SKODA start productie nieuwe KAROQ

Sinds vandaag rolt de ŠKODA KAROQ van de productielijn in de ŠKODA-fabriek in het Tsjechische Kvasiny. De nieuwe compacte SUV combineert de herkenbare designtaal van ŠKODA met volop interieurruimte, nieuwe rijassistentiesystemen en krachtige, efficiënte motoren. Vanaf dit najaar is de KAROQ in Nederland te bestellen, begin volgend jaar staat hij bij de ŠKODA-dealer.

“De productiestart van de ŠKODA KAROQ markeert een belangrijke mijlpaal voor onze onderneming en met name voor onze medewerkers in de fabriek in Kvasiny,” verklaart Michael Oeljeklaus, ŠKODA bestuurslid voor Productie en Logistiek. “De afgelopen maanden heeft het voltallige team zich gedegen voorbereid op de productiestart van ons nieuwe SUV-model.”

De gloednieuwe ŠKODA KAROQ is een auto met karakter. Zijn design is gestoeld op de nieuwe SUV designtaal van ŠKODA. Tot de highlights behoren een bagageruimte tot 1.630 liter, full-LED koplampen en een vrij programmeerbaar, digitaal instrumentarium dat voor ŠKODA debuteert in de KAROQ. De compacte SUV wordt leverbaar met een keuze uit vijf motoren, in vermogen uiteenlopend van 85 kW/115 pk tot 140 kW/190 pk. Bovendien maakt de KAROQ indruk met slimme uitrustingsfeatures, zoals verstelbare en uitneembare VarioFlex achterstoelen en het virtuele pedaal om de achterklep handsfree te openen.

In Kvasiny staat één van de drie ŠKODA-fabrieken in Tsjechië. Momenteel werken er 8.000 werknemers, waarmee het de grootste industriële werkgever in de regio Hradec Králové is. Gedurende de afgelopen jaren zijn de faciliteiten verregaand uitgebreid en gemoderniseerd. Alleen al sinds 2015 heeft ŠKODA AUTO ruim 400 miljoen euro geïnvesteerd in de ontwikkeling van de productiemogelijkheden voor SUV’s. De komende jaren wordt de productiecapaciteit geleidelijk opgevoerd tot 295.000 auto’s per jaar.

Naast de KAROQ worden in Kvasiny momenteel ook de SUPERB, SUPERB COMBI en KODIAQ gebouwd. De ŠKODA YETI – ŠKODA’s allereerste compacte SUV – liep tussen mei 2009 en juni 2017 eveneens in deze fabriek van de band. De productiefaciliteit bestaat al meer dan tachtig jaar. Sinds het begin van de jaren ’30 van de vorige eeuw worden hier al auto’s geproduceerd, waaronder de JAWA 700. De allereerste ŠKODA die in Kvasiny werd gebouwd, was de ŠKODA SUPERB in 1947.

Als onderdeel van ŠKODA’s toekomststrategie 2025 zet het merk de komende jaren maximaal in op het verbreden van zijn modelprogramma, met een primaire focus op de uitbreiding van het SUV-aanbod. De productiestart van de KAROQ vormt hierin een belangrijke nieuwe mijlpaal.

Geef een antwoord