BMW

De nieuwe BMW X3

De BMW X3 legde de basis voor het mid-size Sports Activity Vehicle-segment bij de introductie in 2003. Sindsdien zijn er meer dan 1,5 miljoen exemplaren van het model gebouwd. Nu staat de derde generatie in de startblokken met een nog opvallender, dynamischer design, krachtige en toch efficiënte aandrijflijnen en een luxueuze aankleding.

The new BMW X3 – Technical Highlights (06/2017).

 

The new BMW X3 – Technical Highlights (06/2017).

 

The new BMW X3 – Technical Highlights (06/2017).

 

The new BMW X3 – Technical Highlights (06/2017).

 

The new BMW X3 – Technical Highlights (06/2017).

 

The new BMW X3 – Technical Highlights (06/2017).
 • De BMW X3 zette het mid-size Sports Activity Vehicle-segment op de kaart bij zijn introductie in 2003. Sindsdien zijn er meer dan 1,5 miljoen exemplaren van het model gebouwd. De derde generatie staat nu in de startblokken.
 • Het opvallende design zorgt voor een kenmerkend uiterlijk en de koplampen die niet langer doorlopen tot de nierengrille onderstrepen de verwantschap met de overige modellen van de X-familie.
 • Keuze uit drie modellijnen – de xLine, de Luxury Line en de M Sport – alsmede de BMW Individual productreeks om de binnen- en buitenzijde van de nieuwe BMW X3 nog meer af te stemmen op persoonlijke voorkeuren.
 • Het topmodel BMW X3 M40i is de eerste M Performance-uitvoering.
 • Gefinetuned onderstel, met een gereduceerd onafgeveerd gewicht en verfijnde as-afstellingen, brengt de rijdynamiek naar een nog hoger niveau.
 • Vanaf de lancering (of kort daarna) worden er twee dieselmotoren en drie benzinemotoren geleverd voor de nieuwe BMW X3 met vermogens van 135 kW (184 pk) tot 265 kW (360 pk) (gemiddeld brandstofverbruik: 5,0 – 8,4 l/100 km; CO2 -emissie gemiddeld: 132 – 193 g/km)*. Alle motorvarianten zijn standaard gekoppeld aan de 8-traps Steptronic automaat.
 • Gewicht gereduceerd met maximaal 55 kilo ten opzichte van het voorgaande model dankzij een intelligente lichtgewicht constructie; aerodynamica toonaangevend in het segment (Cw-waarde van 0,29).
 • State-of-the-art bedieningssysteem, met optionele gebarenbediening en Intelligent Voice Assistant.
 • Functies zoals de optionele standverwarming te bedienen met de eveneens optionele BMW Display Key.
 • BMW CoPilot: met opties als de nieuwste generatie van Active Cruise Control en het Driving Assistant Plus veiligheidspakket inclusief stuur- en rijbaanassistent, Lane Change Assistant (naar verwachting vanaf december 2017) en de rijstrookassistent met bescherming tegen aanrijdingen van opzij.
 • Het complete aanbod van de nieuwste BMW Connected functies is beschikbaar, wat voor een perfecte connectiviteit tussen rijder, auto en de buitenwereld zorgt.

** Cijfers volgens EU testcyclus, kunnen variëren afhankelijk van de bandenmaat.

Geef een antwoord