BMW

BMW eert beste dealers ter wereld. Dusseldorp Apeldoorn wint award Best dealer in Sales

Dealer Dusseldorp Apeldoorn heeft bij de ‘Excellence in Sales Awards’ in München de winst gepakt in de categorie ‘Best dealer in Sales’. De vijfde editie van deze uitreiking vond plaats in gezelschap van de 36 beste BMW dealers ter wereld. Zij hadden alle reden voor een feest: 2016 was met meer dan 2 miljoen verkopen een recordjaar voor de BMW Group.

De ‘Excellence in Sales Awards’ kent zes categorieën, verdeeld over de zes verkoopregio’s van BMW wereldwijd. Uit deze 36 regionale winnaars werden zes winnaars gekozen, één uit elke categorie:

Een pittige klus voor de jury, onder leiding van Ian Robertson, lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor Sales, Aftersales en het merk BMW. In totaal kwamen er 3.000 aanmeldingen uit tachtig landen binnen. De eerste plek voor dealer Dusseldorp Apeldoorn in de categorie Best dealer in Sales is dan ook een prachtige prestatie. Vestigingsdirecteur van Dusseldorp Apeldoorn Guus van der Meulen nam de fraaie bokaal in ontvangst. “Het is een geweldige eer om wereldwijd als de nummer één BMW dealer te worden aangewezen”, vertelt Van der Meulen. “Dit geeft ons team en de complete Dusseldorp organisatie een enorme ‘boost’ en het stimuleert ons om onze bedrijfsfilosofie te blijven volgen. We zijn er allemaal heel trots op.”

Beste relatie tussen dealer en importeur.
De overwinning van Dusseldorp valt samen met de winst die BMW Group Nederland behaalde in de dertigste editie van het ‘Relatie Onderzoek Dealer Importeur’ (RODI) door de BOVAG. BMW Group Nederland, importeur van BMW en MINI, is door de eigen dealers met het hoogste cijfer beoordeeld: gemiddeld een 8,8. (klik hier voor het BOVAG persbericht en hier voor het volledige rapport).

De bijbehorende bokalen werden woensdag 29 maart op het hoofdkantoor in Rijswijk overhandigd aan de BMW Group Nederland en haar dealervereniging. Volgens Neil Fiorentinos, algemeen directeur van BMW Group Nederland, wordt er veel geïnvesteerd in een goede relatie met het dealernetwerk: “Een fabrikant is niets zonder zijn dealers. We streven naar zo kort mogelijke communicatielijnen en willen het dealernetwerk altijd op de hoogte houden en bij beslissingen betrekken. Het klinkt cliché en het is geen rocket science, maar je moet het wél doen.” Frans Dirken, voorzitter van de BMW/MINI dealervereniging: “We hebben de afgelopen periode heel veel tijd en energie besteed aan de samenwerking met de importeur. Er zijn inmiddels een groot aantal werkgroepen en commissies en die overlegstructuur werpt heel duidelijk z’n vruchten af. De betrokkenheid binnen ons dealernetwerk is dan ook extreem hoog.”

Blik vooruit.
BMW heeft zo’n 4.400 dealers in 150 landen. In 2016 verkocht het merk om precies te zijn 2.003.359 auto’s, een toename van 5,2 procent in vergelijking met 2015. Het merk biedt de grootste range aan premium elektrische auto’s en verkocht er vorig jaar meer dan 62.000.

‘De dealers spelen een belangrijke rol in het succes van het merk. Met de awards eren we deze inzet’, vertelt Ian Robertson, ‘En we kijken alweer vooruit. Volgend jaar willen we nóg beter presteren. Dit doen we met de introductie van de nieuwe BMW 5 Serie en ons modellenoffensief, met veertig nieuwe en vernieuwde modellen de komende twee jaar.’

De winnaars:

Categorie: Best dealer in Sales
Dusseldorp Apeldoorn, Nederland
Barigui, Brazilië
Balcom BMW, Japan
Peformance Motors, Singapore
Shanghai Baozen, China
Becker-Tiemann, Duitsland

Categorie: Best Dealer in Conquest & Loyalty
Pelras, Frankrijk
Tulley BMW, Verenigde Staten
Eurosib Lahta, Rusland
Borusan Otomotiv, Turkije
Shangyu Jinchang Baoshun, China
Heermann-Rhein, Duitsland

Categorie: Best BMW 7 Series Dealer
BMW Centrauto, België
South Bay BMW, Verenigde Staten
Bavarian Motors, Zuid-Korea
Abu Dhabi Motors, Verenigde Arabische Emiraten
Beijing Yan De Bao, China
Euler, Duitsland

Categorie: Best Dealer in BMW i & iPerformance
Bilia Skøyen, Noorwegen
South Bay BMW, Verenigde Staten
Deutsch Motors, Zuid-Korea
Abu Khader Automotive, Jordanië
Chengdu Zhongbao, China
Procar Automobile, Duitsland

Categorie: Best Dealer in Customer Care
Lloyd Blackpool, Groot-Brittannië
Auto Welt, Mexico
Sime Darby Auto Bavaria, Maleisië
Astra Sunter, Indonesië
Weifang Shengbao, China
Kruft, Duitsland

Categorie: Manager of the Year
Antonio Amoros García, Móvil Begar, Spanje
Boris Said, BMW of Murrieta, Verenigde Staten
Luke E. Dreyer, Auto Bavaria, Zuid-Afrika
Shachar Shemesh, Delek Motors, Israël
Zuming Zhang, Shaoxing Baoshun, China
Björn Heilmann, Hansa Nord, Duitsland

Geef een antwoord