MINI

Nieuwe MINI Countryman haalt maximale score van 5 sterren in euro NCAP crashtest

De nieuwe MINI Countryman, het grootste model ooit in de geschiedenis van MINI, is niet alleen bijzonder ruim en wendbaar, maar ook heel veilig. De nieuwe MINI Countryman behaalde namelijk de maximale score van 5 sterren in de crashtest van de onafhankelijke botsproeveninstantie Euro NCAP (New Car Assessment Programme). Uit de uiterst strenge testprocedure blijkt dat de ruime, nieuwe SUV van MINI op alle zitplaatsen en tijdens alle situaties uitstekende bescherming biedt.

De testresultaten van botsproeven uitgevoerd door Euro NCAP vormen in heel Europa de standaard voor voertuigveiligheid. De testspecialisten analyseren het botsgedrag van een auto in verschillende scenario’s om vast te stellen hoe stabiel het passagierscompartiment is, hoe effectief de veiligheidssystemen hun werk doen en welke krachten er uitgeoefend worden op inzittenden. Euro NCAP kijkt naast deze onderdelen ook naar actieve veiligheidssystemen en voetgangersveiligheid.

Het veilige passagierscompartiment van de nieuwe MINI Countryman biedt maximale bescherming bij een frontale of zijdelingse botsing met een auto of paal. Specialisten van Euro NCAP hebben vastgesteld dat de nieuwe MINI Countryman te allen tijde een hoog niveau van bescherming biedt tegen verwondingen, ongeacht het postuur en zitlocatie van inzittenden. Ook kinderen zitten in de nieuwe MINI Countryman bijzonder veilig. Ook de hoofdsteunen bleken zeer effectief in het beschermen van de nek en ruggengraat van inzittenden in het geval van een rear-end botsing.

De voorzijde van de nieuwe MINI Countryman is voorzien van een absorptiezone evenals een actieve motorkap voor optimale voetgangersbescherming. Bij een aanrijding met een voetganger of fietser schiet de motorkap in een fractie van een seconde een paar centimeter omhoog zodat de motorkap verder van de harde motorcomponenten af komt te staan en daardoor makkelijk kan indeuken De kans op letsel wordt door de zachtere landing aanzienlijk verlaagd.

Het voorbeeldige botsgedrag van de nieuwe MINI Countryman is het resultaat van een geïntegreerd veiligheidsconcept dat in elk model van MINI is ingebouwd. Alle componenten zijn zo ontworpen om ongelukken te voorkomen, om de passagiers zo effectief mogelijk te beschermen tegen de gevolgen van een botsing en om zo snel mogelijk hulp in te schakelen. Zeer veerkrachtige structuren en precies gedefinieerde absorptiezones dragen er zorg voor dat de krachten die bij een botsing ontstaan, selectief worden geabsorbeerd en om het passagierscompartiment heen worden geleid. De veiligheidsvoorzieningen in het interieur bieden maximale bescherming voor alle inzittenden. Systemen als botswaarschuwing evenals een noodremassisent maken al onderdeel uit van de standaard veiligheidsuitrusting van de nieuwe MINI Countryman. Ook standaard op elke nieuwe MINI Countryman is het display dat de bandenspanning per wiel aangeeft en het intelligente noodhulpoproepsysteem met automatische locatieherkenning. Dit systeem herkent tevens de ernst van het ongeluk aan de hand van diverse parameters (krachten gemeten door G-sensor en al dan niet geactiveerde airbag) zodat de nooddiensten navenant kunnen reageren.

Topscores op het gebied van veiligheid zijn een traditie bij MINI. De vorige generatie van de MINI Countryman behaalde eveneens 5 sterren veiligheid in de crashtest van Euro NCAP. Sinds die tijd heeft Euro NCAP de eisen bij botsproeven verder aangescherpt en nieuwe testprocedures ingevoerd. De score van 5 sterren voor de nieuwe generatie MINI Countryman illustreert hoe technologische vooruitgang in kenmerkende MINI-stijl niet alleen rijplezier biedt, maar ook maximale veiligheid.

Geef een antwoord