Jaguar Land Rover

Jaguar en Land Rover: sterke start van 2017

Jaguar en Land Rover zijn 2017 daadkrachtig gestart. In de eerste drie maanden van dit jaar werden er in Nederland 507 nieuwe Jaguars verkocht – een stijging van 84% vergeleken met dezelfde periode in 2016.

De indrukwekkende verkoopstijging die Jaguar in de eerste drie maanden van dit jaar heeft laten zien, is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan de komst van nieuwe modellen. De F-PACE is zijn eerste volledige verkoopjaar gestart met ruim 200 registraties in de periode van januari tot en met maart van dit jaar. Daarmee is de sportieve SUV nu het meest verkochte model van Jaguar. Ook de nieuwe Jaguar XF is bijzonder goed ontvangen. Afgezet tegen dezelfde periode in 2016 laten de verkoopstatistieken een ruime verdubbeling zien (van 41 naar 103 afleveringen). De compacte Jaguar XE blijft met 161 afleveringen sterk scoren (2016: 181). In het eerste kwartaal had het merk Jaguar in Nederland een marktaandeel van 0,42% tegen 0,28% in 2016.

Land Rover: verkoopstijging met perspectief
Land Rover liet een verkoopplus van 2% zien in de eerste drie maanden van 2017. In totaal werden er 690 auto’s afgeleverd (januari-maart 2016: 678). De Range Rover Evoque is het bestverkochte model, op de voet gevolgd door de Land Rover Discovery Sport. Land Rover verwacht snel nog een extra impuls voor de toch al goede cijfers: op 20 april start de levering van de nieuwe Land Rover Discovery. Het marktaandeel van Land Rover over de eerste drie maanden van dit jaar komt uit op 0,58% (2016: 0,69%).

Geef een antwoord