Toyota

Toyota presenteert definitieve straatversie Yaris WRC

Met de deelname aan het WRC 2017 wil Toyota President Akio Toyoda de glorietijd van weleer nieuw leven inblazen. In de jaren 80 en 90 was Toyota wereldwijd synoniem aan rallysucces. Het leverde een onuitputtelijke lijst aan podiumplaatsen en 3 wereldtitels op. Op 19 januari aanstaande staat Toyota opnieuw aan de start van de Rally van Monte Carlo – de eerste rally binnen het nieuwe WRC-seizoen. Geheel in lijn met de nieuwe strategie van meer opwindende auto’s presenteert Toyota nu een imposante straatversie die is afgeleid van de Yaris WRC. De potente 3-deursversie levert een vermogen van ruim 154 kW/210 pk en biedt daarmee een unieke kans om in een auto te rijden die zijn DNA deelt met de Yaris WRC van Toyota GAZOO Racing.

Kleuren van GAZOO Racing
Met de gepeperde versie van de Yaris is Toyota weer terug in het ‘hot hatch’-segment, waarin het voorheen met de Yaris T Sport actief was. De nieuwe sportversie van de Yaris – waarvan de naam in een later stadium bekendgemaakt wordt – verbindt de 297 kW/380 pk sterke Yaris WRC met de reguliere uitvoeringen. De in Toyota GAZOO Racing kleuren gehulde ‘hot hatch’ volgt daarbij de nieuwe strategie van Toyota geïnspireerd op de filosofie van topman Akio Toyoda, waarbij toekomstige modellen spannender zijn dan ooit. Zowel qua design als qua rijeigenschappen.

Geef een reactie