Volkswagen

Volkswagen tijdens CES 2017: connectiviteit wordt persoonlijke digitale experience

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas (5-8 januari 2017) presenteert Volkswagen zijn visie op toekomstige mobiliteit, met als hoofdthema’s intelligente connectiviteit en duurzame auto’s.

De Volkswagen-presentatie tijdens de CES 2017 zal gericht zijn op het netwerken van mensen, auto’s en de omgeving waarin ze zich bevinden. “Dankzij App-Connect kunnen klanten al praktisch elke smartphone verbinden met hun auto, maar met de Volkswagen User-ID gaan we nog een stap verder”, aldus dr. Volkmar Tanneberger, hoofd elektrische en elektronische ontwikkeling bij Volkswagen. “De naadloze integratie van Partner Services in combinatie met onze eigen online diensten gaat voor een compleet nieuwe gebruikerservaring zorgen.”

In Las Vegas debuteren tevens nieuwe weergave- en bedieningsconcepten, als consequente doorontwikkelingen van de systemen die werden toegepast in de Golf R Touch (CES 2015) en BUDD-e (CES 2016). Daarnaast toont Volkswagen zijn visionaire elektroauto I.D. voor het eerst in de VS. De vooraanstaande CES-beurs is daarvoor een perfect podium, aangezien het studiemodel voor de eerste compacte Volkswagen op de Modular Electric Drive Kit (MEB) de digitaal verbonden wereld combineert met elektroaandrijving. Ook kan dit model desgewenst volledig autonoom rijden dankzij een innovatief bedieningssysteem.

CES is één van de grootste beurzen ter wereld op het gebied van consumentenelektronica en toont de nieuwste producten en diensten in deze sector. Het evenement staat te boek als showcase met betrekking tot digitaliseringstrends en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van elektronica.

Geef een reactie